Mergi direct la conținut »
VIDEO | Avalanşă în Sinaia. Momentul în care un turist a fost surprins de căderea masivă de zăpadă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO | Avalanşă în Sinaia. Momentul în care un turist a fost surprins de căderea masivă de zăpadă

Avalanșa s-a produs între Cotele 2000 și 1400, în zona Zadele. Deși salvamontiștii au avertizat turiștii cu privire la pericolul la care se expun dacă schiază înafara pârtiilor marcate, nu toată lumea respectă avertismentul specialiștilor. 

Un internaut a filmat momentul în care un turist este surprins de avalanşă în timp ce schia printr-un loc nemarcat. Din fericire, schiorul a scăpat din calea zăpezii.

Pârtiile negre rămân închise din cauza riscului crescut de avalanșă. Azi-noapte, pe platoul Bucegilor a căzut un metru de zăpadă proaspătă. Cele mai multe părţii au rămas închise din cauza ceţii, a viscolului şi a troienelor care risca să o ia la vale.

Salvamontiştii au avertizat turiștii că nu se poate schia decât pe o singură pârtie din Sinaia. Avertismentele rămân valabile şi pentru zilele următoare.

De asemenea, turiştii sunt sfătuiţi să nu pornească nici măcar în drumeţii pe potecile de altitudine, pentru că se pot rătăci sau accidenta.

Sâmbătă seară, Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud a anunțat că în Masivul Făgăraş există risc mare de producere de avalanşe şi la altitudini mai mici de 1.800 de metri.

FOTO Captură Video – FACEBOOK


Prognoza meteo pentru weekendul 26-27 ianuarie: Ninsori, ploi și lapoviță în toată țara, polei în București


 

Close
Închide
  Close