Mergi direct la conținut »
O pastilă revoluționară de slăbit ar putea ajunge în Europa. Studiile arată că nu face rău organismului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O pastilă revoluționară de slăbit ar putea ajunge în Europa. Studiile arată că nu face rău organismului

O pastilă revoluționară de slăbit ar putea ajunge în Europa. Studiile arată că nu face rău organismului

O pastilă revoluționară de slăbit ar putea ajunge în Europa fiind în plin proces de omologare, după ce în Statele Unite este pe piață de câțiva ani. Un studiu major realizat pe 12.000 de persoane obeze arată că pastila nu afectează inima, așa cum se întâmplă cu restul pilulelor de slăbit, scrie BBC News.

Studiul, publicat în New England Journal of Medicine, arată că adulții care folosesc pastila Lorcaserin au pierdut o medie de 4 kg în 40 de luni. Se pare că pastila acționează prin suprimarea poftei de mâncare și nu produce riscuri pentru persoanele cardiace.

Dar experții subliniază importanța modificărilor pe termen lung ale stilului de viață în obținerea unei pierderi eficiente în greutate.

Lorcaserin este disponibil în Statele Unite de mai mulți ani sub numele Belviq, dar nu a fost încă aprobat pentru utilizare în Europa.

Studiul a urmat 12.000 de adulți supraponderali sau obezi în SUA în ultimii trei ani și jumătate. După 40 de luni, persoanele care au folosit lorcaserina au avut de trei ori mai mari șanse să piardă 5-10% din greutatea corporală decât cele care utilizează un produs placebo, arată dr. Erin Bohula, unul dintre autorii studiului.

Pacienții care utilizează medicamentul au prezentat, de asemenea, la un risc ușor mai scăzut de apariție a diabetului.

Nu se știe încă dacă lorcaserina are alte efecte secundare.

Pilula este administrată de două ori pe zi și costă aproximativ 220-290 de dolari pe lună în SUA.


Citește și: VIDEO / Primele imagini cu românul răpit în Libia, în luna iulie. Reacția MAE


 

Close
Închide
  Close