Mergi direct la conținut »
FOTO | O școală din Ohio a fost închisă după ce s-a descoperit că este contaminată cu substanțe radioactive
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | O școală din Ohio a fost închisă după ce s-a descoperit că este contaminată cu substanțe radioactive

FOTO | O școală din Ohio a fost închisă după ce s-a descoperit că este contaminată cu substanțe radioactive

Școala Zahn's Corner Middle School, din Piketon, Ohio, a fost închisă pentru tot restul anului școlar după ce autoritățile au descoperit că este contaminată cu substanțe radioactive. Oficialii spun că un instrument de monitorizare a calității aerului a detectat în unitatea de învățământ uraniu îmbogățit și neptuniu237. 

De Andreea Radu,

La școala Zahn’s Corner Middle School învață peste 300 de elevi și predau 25 de profesori. Contaminarea radioactivă provine, cel mai probabil, de la o fostă centrală nucleară care fabrica arme cu uraniu pentru Departamentul de Energie, potrivit BBC.

Autoritățile au anunțat că unitatea de învățământ va rămâne închisă până când sursa, răspândirea și nivelul de contaminare, precum și riscul de hazard pentru sănătatea publică și mediu vor fi eliminate.

Departamentul de Energie a transmis că după Războiul Rece, fabricarea armelor cu uraniu îmbogățit a fost suspendată, iar facilitățile în care acestea erau produse au fost închiriate sectorului privat, iar în anul 2001, toate operațiunile de îmbogățire a uraniului au fost suspendate.

CNN raportează că oamenii de știință de la Universitatea din Arizona de Nord au prelevat probe de aer, apă și sol din zonă, în timp ce autoritățile sunt pregătite să creeze un depozit de deșeuri în apropiere. Raportul oamenilor de știință în colaborare cu Departamentului de Energie au convins districtul local să închidă școala.

Jennifer Chandler, membra a consiliului local, a declarat pentru CNN că cinci copii din zonă au fost diagnosticați cu cancer în ultimii cinci ani, iar trei dintre ei au murit.

„Nu vrei să faci acuzații pe care nu le poți susține. Ce a cauzat asta? Este vorba de un cancer genetic? Este un cancer cauzat de mediu? Nu sunt un medic. Dar acesta nu este un joc, știți? Este vorba de viețile oamenilor”, a spus Chandler.

Foto: Hepta


Venezuela face un apel public disperat: „SUA vor să ne falimenteze, sunt zeci de mii de morţi”. Adevărul pe care regimul Maduro nu îl recunoaşte


 

 
 
Close
Close
Închide