MENIU CAUTĂ
05 Dec. 2018 18:41

FOTO | O mamă a murit după ce a contactat un virus letal care i-a atacat inima. Ucigașul tăcut care afectează mai ales tinerii

Distribuie

Kathy Kucuk, 34 de ani, din Queensland, Australia, începuse o afacere alături de soțul ei și avea grijă de fiica ei de un an, Zoe, atunci când s-a îmbolnăvit. 

Femeia a mers la spital pe 15 noiembrie după ce starea ei de sănătate a început să se degradeze brusc. Medicii i-au făcut mai multe teste, dar nu reușit să îi pună un diagnostic.

După ce a fost internat și i s-au făcut alte teste, doctorii au descoperit că tânăra mămică suferea de un virus care îi ataca inima – miocardită virală, potrivit dailymail.co.uk.

Miocardita virală este un virus potențial mortal, fiind cauza a până la 20% din decesele subite la adulții tineri. Kathy a fost transportată la Spitalul Prince Charles din Brisbane pe 19 noiembrie, acolo unde chirurgii au operat-o pe cord deschis.

Deși medicii i-au scos mai multe cheaguri de sânge și au încercat să facă tot posibilul pentru a o salva, femeia a intrat în comă. Ea a stat în stare vegetativă timp de două săptămâni și a murit luni.


Poveste impresionantă! Simona a primit un rinichi, apoi, un soț. Viața după transplantul renal pentru prima pacientă operată la Iași


Citește mai multe despre boala pe Libertatea.

Comentarii