Mergi direct la conținut »
O vacanță în România, descrisă în New York Times. "De ce merită călătoria"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O vacanță în România, descrisă în New York Times. "De ce merită călătoria"

O vacanță în România, descrisă în New York Times. „De ce merită călătoria”

Un material în care este descrisă o vacanță în România a fost publicat în prestigioasa publicație The New York Times. Țara noastră este lăudată în acest articol, iar turiștii sunt chiar îndemnați să vină aici, căci castele vechi concurează cu cele de pe Valea Loarei, străzile pietruite au aspect britanic, iar munții cu vârfuri acoperite de zăpadă se aseamănă Alpilor, după cum notează autorul articolului. În plus, prețurile sunt convenabile, ceea ce face ca Românai să fie o destinație mult mai avantajoasă, mai scrie jurnalista Dionne Searcey.

Jurnalista The New York Times a publicat un articol în care a descris vacanța pe care a petrecut-o în țara noastră, în toamna anului trecut. Dionne Searcey a vizitat atât Bucureștiul, când și mai multe stațiuni montane, unde a petrecut timp în natură, a văzut urșii în sălbăticie, dar a vizitat și castele, după cum își amintește.

”România a fost destinaţia în care ne-am petrecut cea mai frumoasă vacanţă de familie de până acum. De ce România? Pentru prietenii noştri, această destinaţie este stranie pentru o vacanţă în Europa. Însă, noi ne-am dorit ceva mai atipic şi am vrut să petrecem mai mult timp în natură decât am fi putut, probabil, să petrecem în destinaţii precum Londra sau Madrid”, a povestit ea.

Jurnalista a spus că s-a gândit să-și petreacă aici o vacanță, după ce un coleg al soţului ei le-a povestit despre România. ”Un coleg al lui care tocmai se întorsese din România i-a povestit despre excursii pe munte, mâncare extraordinară şi hoteluri care nu îţi epuizează bugetul. De asemenea, faptul că aveam posibilitatea de a vizita castelul unui vampir din Transilvania care ar fi inspirat povestea lui Dracula a fost un bonus pentru fiul nostru, în vârstă de 10 ani, şi fiicele noastre gemene, în vârstă de 8 ani”, a scris Dionne Searcey.

Ce a pățit o femeie după ce s-a vindecat de coronavirus. Primul caz din lume!
Recomandări

Ce a pățit o femeie după ce s-a vindecat de coronavirus. Primul caz din lume!

 

Ea a subliniat că a fost cazată la un hotel de cinci stele din București, unde a fost plăcut surprinsă de servicii, precum și de semnanul WiFi puternic, în condițiile în care prețul a fost mult mai avantajos decât la hoteluri stilate din Viena şi Berlin.

În plus, familia jurnalistei a luat masa într-un restaurant din București, iar prețul a fost mult mai mic decât cel pentru o masă tradițională similară în Paris.  Dionne Searcey a scris şi despre experienţa de a conduce o maşină În România, care s-a dovedit diferită de cea la care se aştepta, citind recenzii negative pe internet.

”Cea mai mare problemă pe autostrada din afara Bucureştiului o reprezintă şoferii destul de agresivi la depăşire. Dar când înţelegi asta, condusul devine floare la ureche”, a scris Searcey. Jurnalista și familia ei au vizitat Castelul Peleş din Sinaia, precum şi Canionul Şapte Scări.

”Am profitat de singura noastră dimineaţă însorită pentru a face o excursie pe jos. Am văzut ciobani ghidând turme mari pe pantele abrupte ale munţilor. Am avut grijă să evităm întâlnirile cu câinii de stână, precum şi excrementele de urs care erau cam peste tot”, a mai povestit ea.

Copil de 5 ani, găsit lângă bunicul mort de coronavirus. Cutremurător ce le-a spus polițiștilor: „Bunicul mi-a zis să nu plec, că e...„
Recomandări

Copil de 5 ani, găsit lângă bunicul mort de coronavirus. Cutremurător ce le-a spus polițiștilor: „Bunicul mi-a zis să nu plec, că e...„

 

Dionne Searcey a adăugat că a vizitat Castelul Bran, spunând că legătura între Dracula şi acest loc este destul de ”vagă”. ”Vlad Ţepeş, considerat uneori drept inspiraţia pentru personajul Dracula, ar fi fost închis în acest castfel pentru o scurtă perioadă de timp. Clădirea se potriveşte cu descrierea castelului lui Dracula din scierile lui Bram Stoker. Castelul nu este atât de înspăimântător şi nu arată foarte mult ca un castel. Arată mai degravă ca un conac vechi. Interiorul avea un aspect puţin uzat, dar nu într-un mod straniu”, a povestit ea.  În plus, familia ei s-a bucurat și de băile termale românești, la Brașov, dar a văzut și urși în sălbăticie.


Citește și: EXCLUSIV/ Adevărul despre relaţia dintre Smiley şi Gina Pistol. Durează de câţiva ani şi se consumă astfel


Close
Închide
  Close