Mergi direct la conținut »
Orașele Italiei unde atmosfera renașterii s-a păstrat foarte bine! (PUBLICITATE)
Ştiri Libertatea > Ştiri > Orașele Italiei unde atmosfera renașterii s-a păstrat foarte bine! (PUBLICITATE)

Orașele Italiei unde atmosfera renașterii s-a păstrat foarte bine! (PUBLICITATE)

Dealuri cu chiparoși și măslini, podgorii cu crame medievale, orașe ticsite de monumente, stațiuni traversate de izvoare termale și o atmosferă încremenită în timpurile puternicei Familii De Medici... Aceasta este Toscana, o regiune pitorească care te încântă de la prima vedere și pe care o poți descoperi într-o călătorie memorabilă alături de Europa Travel.

Europa Travel îți propune un circuit de 8 zile în Italia Renașterii ce îți descoperă Toscana, dar și încântătoarele orașe Padova, Bologna și Veneția, la tariful accesibil de la 329 euro/persoană – valabil pentru plecarea din 14.09!

Padova și Bologna

Padova este o surpriză pentru pasionatul de istorie. Aici se înalță impozanta Basilică Sfântul Anton, protectorul orașului, un edificiu unic în lume datorită amestecului de stiluri arhitecturale pe care-l prezintă. Interiorul său este copleșitor cuprinzând o seamă de opere artistice, Altarul principal fiind o capodoperă a geniului Donatello.

Continuă călătoria cu descoperirea orașului Bologna, din nordul Italiei, care și-a păstrat cel mai bine atmosfera din timpul Renașterii. Supranumită Cetatea de Teracotă, Bologna te întâmpină cu un centru vechi înconjurat de ziduri fortificate între care se reunesc catedrale gotice, turnuri din cărămidă roșie, piețe medievale și un labirint de alei înguste.

Toscana, cea mai pitorească regiune din Italia

Pătrunde în Toscana de poveste în Montecatini Terme, stațiunea considerată a fi cel mai mare spa-natural al Italiei, care a fost încă din secolul al XV lea principala destinație de relaxare a nobililor italieni. Atmosfera regală se simte încă foarte bine aici în ciuda timpurilor moderne, principalele palate ale ducilor care au descoperit beneficiile apelor termale, încă funcționează și astăzi. Cele mai elegante sunt Terme Leopoldine, Bagno Regio sau Tettuccio, adevărate bijuterii renascentiste. 

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Leagănul Renașterii, Florența este locul unde odată ce ai ajuns îți va fi greu să mai și pleci. Patrimoniul său cultural, artistic și istoric este unul impresionant ce cuprinde palate, grădini, catedrale, muzee și galerii de artă. Toate drumurile orașului duc spre Piazza del Duomo, dominată de Basilica di Santa Maria del Fiore cu a sa cupolă măreață, capodoperă a geniul Filippo Brunelleschi. Urcă în Campanilie din Giotto, turnul cu mozaicuri geometrice din marmură colorată, una dintre primele lucrări renascentiste ale arhitetcului Giotto, pentru a surprinde cele mai bune panorame asupra Florenței.

În inima Florenței mai găsești Palazzo Vecchio și Ponte Vecchio ce traversează peste râul Arno, fiind marcat prin Coridorul Vasari ce face legătura între prestigioasele Galerii Ufizzi și Palatul Pitti. Ufizzi este cel mai mare complex muzeal al orașului, care cuprinde cea mai bogată colecție de artă renascentistă din lume, opere semnate de marii artiști ca Michelangelo, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Raphael, Rembrandt sau Botticelli.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Circuitul continuă cu vizitarea orașului Pisa, care a fost una dintre cele mai puternice republici maritime ale Italiei încă din Evul Mediu, când au fost realizate o mulțime de capodopere arhitecturale. Nu poți să spui Pisa până nu te gândești la Turnul Înclinat – fiind imaginea iconică a orașului, o construcție care a durat 200 de ani din cauza solului instabil ce a permis ca turnul să se încline puțin câte puțin în fiecare zi. În Câmpul Miracolelor, alături de Torre Pendende mai găsești Catedrala Santa Maria Assunta, cel mai bun exemplu de artă romanică și Baptiseriul Sfântul Ioan, o construcție gotică recunoscută pentru acustica sa foarte bună.

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți
Recomandări

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

Părăsește Pisa și îndreaptă-te spre La Spezia din regiunea Liguria, care este cel mai bun punct de pornire spre Cinque Terre. Parcul Național parte din UNESCO este compus din cinci așezări arhaice ce se îngrămădesc pe cea mai stâncoasă coastă a Italiei, unde timpul pare că a uitat să mai treacă. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza si Monterosso al Mare sunt cocoțate pe coline luxuriante, înconjurate de măslini și lămâi parfumați, cu superbe vile neo-clasice zugrăvite în nuanțe pastelate, toate privind spre marea precum safirul.

Veneția, orașul romanticilor

În incheierea circuitului vei face și o scurtă oprire în Veneția, unde te vei bucura de o plimbare cu gondola pe canale până la Piața San Marco, vei vizita catedrala dogilor San Marco, Podul Rialto, Puntea Suspinelor și te vei bucura de atmosfera de bella vita a orașului.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Italia Renasterii – Toscana – tarife de la 329 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus: croaziera pe Dunare la Budapesta. Plecare din 14.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close