De Viorel Tudorache,

„Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Ioan cel Nou’ din Suceava, unde zeci de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 şi zeci de pacienţi şi-au pierdut viaţa, va primi de azi, prin intermediul mecanismului de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii România, o primă tranşă de echipamente de protecţie şi aparatură medicală vitale: un ventilator de suport respirator, patru injectomate şi echipamente de protecţie constând în mănuşi chirurgicale, măşti de protecţie, viziere, combinezoane de protecţie, bonete, botoşi şi 375 kg de dezinfectanţi de nivel înalt pentru suprafeţe/instrumentar medical şi aeromicrofloră. Costul total al dotării este de 46.850 de euro, cu o finanţare de 26.500 de euro din partea Garanti BBVA Group”, a precizat sursa citată.

Organizaţia a menţionat că echipele sale locale sunt în permanentă legătură cu medicii din Suceava, oraş plasat în carantină totală, şi că în perioada următoare alte unităţi medicale din judeţ vor fi dotate prioritar.

Opt spitale din București au fost deja echipate

„Peste 50 de spitale din Bucureşti şi din ţară au accesat până acum mecanismul de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii, solicitându-ne echipamente de protecţie, consumabile şi aparatură medicală vitală. Opt spitale au fost deja echipate pentru a putea face faţă situaţiei speciale şi grave create de pandemia de coronavirus”, se menţionează în comunicat.

Conform organizaţiei, după Maternitatea Bucur, transformată în centru special pentru cazurile de Covid-19 la gravide, alte cinci spitale din Bucureşti şi din ţară au primit, săptămâna trecută, aparatură şi echipamente medicale indispensabile. Luni, Salvaţi Copiii a reuşit să achiziţioneze un ventilator de suport respirator performant pentru Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ din Bucureşti.

Organizaţia a deschis un fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuţiile companiilor şi ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 252.000 de euro.

Citeşte şi:

Scandal cu furci și topoare în Vaslui în ciuda restricțiilor anti-coronavirus. Polițiștii au tras cu pistolul și au reținut șase persoane

Imagine de la metrou: oamenii încearcă să păstreze distanța pe peron, însă nu reușesc din cauza timpului de așteptare. Cât de rar circulă metrourile acum

Avertismentul ONU, OMC și OMS: Există riscul unei lipse de alimente la nivel mondial

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor