MENIU CAUTĂ

(P) 7 greșeli pe care le faci atunci când ai grijă de barba ta

Distribuie

Bărbații cu barbă au parte de cel mai mare succes la sexul opus, dar barba înseamnă mult mai mult decât o simplă modă trecătoare. Cu conotații puternice pe plan social, spiritual, politic, barba e un element de masculinitate, de rebeliune, o întoarcere la vremuri străvechi, atunci când bărbatul era erou, protector, constructor.

Deși, indiscutabil, un factor de atractivitate irezistibil, barba nu se dovedește la fel de ușor de crescut cum ar părea la prima vedere. Nu e suficient să renunți să te mai bărbierești ca să ai parte de o barbă cu look fabulos. Și, de cele mai multe ori, faptul că barba nu crește atât de bine precum îți dorești este cauzat de greșeli pe care le comiți chiar tu, uneori chiar fără să îți dai seama. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

7 greșeli care îți împiedică barba să crească așa cum îți dorești

O barbă bogată îți dă un look neîmblânzit, extrem de sexi. Însă pentru ca nimeni să nu îți reziste, trebuie ca barba ta să arate ireproșabil. Creșterea acesteia nu e influențată de noroc, de destin sau de genetică, așa cum părem să credem: deși e adevărat că unii bărbați sunt mai înzestrați de la natură din punct de vedere al pilozității faciale, orice tip poate crește o barbă de toată frumusețea dacă are grijă așa cum trebuie de ea.

În acest sens, descoperă în rândurile de mai jos greșelile pe care le poți comite și care perturbă acest scenariu!

Nu folosești ulei pentru barbă.

Dacă ar trebui să folosești un singur produs de îngrijire a bărbii, acesta ar trebui să fie un ulei. Un ulei de barbă va face diferența dintre o barbă obișnuită și una cu totul și cu totul extraordinară. Iată care sunt beneficiile de care te vei bucura dacă apelezi la acest produs zilnic: hidratare de efect, atât a firului de păr, dar și a pielii, barbă cu aspect mai strălucitor, mai plin și mai bogat, ușurința de a o pieptăna și senzație de confort (adio piele care te mănâncă îngrozitor pe sub barbă).

Alege un produs specializat, pentru barbă și mustață, cu extracte de uleiuri de Nigella, castor, jojoba, măsline, argan și migdale dulci, ce hrănește și hidratează și lasă un miros plăcut, de vanilie, scorțișoară, vanilie, magnolie și șofran. Produsul are și proprietăți antibacteriene, dar și de calmare.

Ulei pentru barba si mustata – Dandy Beard Oil 30 ml

https://www.pastel3.ro/products/ulei-pentru-barba-si-mustata-dandy-beard-oil-30-ml

Un ulei de barbă care să aibă drept efect hidratarea și strălucirea acesteia se va dovedi la rândul său o achiziție fabuloasă. Optează din nou pentru ingrediente naturale, așa cum sunt uleiul Tsubaki, cel de argan și vitamina E, cu un parfum infuzat cu ulei de mentă, lavandă și rozmarin.

Ulei barba pentru hidratare si stralucire- Barber Mind Bebop Beard Oil 50 ml

https://www.pastel3.ro/products/ulei-barba-pentru-hidratare-si-stralucire-barber-mind-bebop-beard-oil-50-ml

Nu îți piepteni barba.

Cu siguranță, nu ai sări peste acest pas în ceea ce privește podoaba capilară, așa că nu te poți abate de la el nici când vine vorba despre barba ta. Gestul de a-ți pieptăna zilnic barba va avea un efect wow supra aspectului său, ce va redeveni moale, neted și mătăsos. Însă, ca și în cazul părului de pe cap, pieptănatul e recomandat și pentru că distribuie uleiurile naturale în barbă și va preveni apariția mătreții, un fenomen de multe ori asociat cu o barbă care crește.

Nu ai răbdare.

Nu te poți aștepta ca barba ta să crească precum a prinților din poveste, nu? Golurile din barbă reprezintă un coșmar pentru fiecare bărbat și te pot determina să renunți înainte de vreme. Ce poți face pentru a preîntâmpina acest scenariu dramatic? Ai grijă să exfoliezi bine pielea din zonele în care pilozitatea e mai restrânsă, pentru a accelera ritmul de creștere al părului. De asemenea, mănâncă bine și dormi suficient, ca să te asiguri că oferi părului toți nutrienții de care are nevoie pentru a crește așa cum trebuie.

Îți neglijezi mustața.

Nu numai barba are importanță, ci și mustața, deoarece aceasta poate compromite aspectul final. Asigură-te că înlături cu grijă firele răzlețe, stilizează cu ceară sau cu pomadă și piaptănă mustața, exact așa cum procedezi și în cazul bărbii.

Tunzi prea mult și prea repede.

Una dintre cele mai comune greșeli pe care orice bărbat a ajuns să o facă este să își distrugă mândrețe de barbă din cauza neglijenței. Mai ales la început, în primele etape de creștere a bărbii, acest faux pas se poate dovedi un adevărat coșmar. Ca să îl eviți, asigură-te că tunzi doar porțiuni foarte mici de barbă, atunci când firul este uscat, deoarece în stare umedă pare mai lung. Uleiul de barbă te va ajuta enorm în acest sens, pentru că va hidrata și va înmuia firul, ajutându-te să păstrezi o formă. Fii atent și la trăsăturile tale, fiindcă între ele și lungimea și forma bărbii ar trebui să existe o compatibilitate perfectă.

Nu o speli așa cum trebuie.

Firul din barbă nu are aceleași nevoi precum cel din podoaba capilară, iar modul în care te raportezi la acest fapt va face o diferență considerabilă în aspectul bărbii tale. Nu folosi șamponul cu care te speli pe cap atunci când îți cureți barba, deoarece reprezintă o greșeală pe care vei ajunge să o regreți curând. Astfel, riști să usuci firele de păr și să afectezi distribuția uleiurilor, ceea ce va lăsa barba aspră și poate afecta de asemenea condiția pielii, deshidratând-o și descuamând-o.

Nu știi prea bine ce vrei.

Multe dintre nemulțumirile pe care bărbații le dezvoltă în legătură cu barba lor țin și de așteptările pe care le au de la ea. Dacă nu ești prea sigur că vrei sau nu să îți lași barba să crească, nu ai cumpănit la cât de importantă este forma sa și adaptarea la trăsăturile tale faciale, e destul de posibil să ajungi să dai greș. Încearcă mai multe stiluri, mergi și la un stilist și ai răbdare înainte de a decide că barba ta e urâtă și că abia aștepți să scapi de ea.

Aceste greșeli îți pot compromite atât aspectul bărbii, dar și relația pe care o ai cu ea. Evită-le, ca să te poți bucura de un look ireproșabil, wild, căruia nimeni nu îi va putea  rezista!

Comentarii