MENIU CAUTĂ

(P) Aventuri cretane pe Insula Zeilor

Distribuie

Paradisul pământean al zeilor, insula Creta este o destinație ideală de vizitat pe toată perioada anului datorită climei prietenoase cu care își răsfață turiștii. Sezonul estival începe încă din mai și se încheie abia la final de septembrie când temperaturile sunt perfecte pentru bălăceală în Mediterană.

Tot aici te poți bucura și de alte activități interesante precum drumeții pe chei, explorarea orașelor istorice, vizitarea satelor locale, seri tradiționale sau rafting pe lacuri de cristal. Profită de reducerile de până la 15% și alege un sejur cu avionul în Creta, de la turoperatorul low-cost, Europa Travel.

Descoperă Palatele Minoice și fortărețele ce sfidează timpul

Creta găzduiește un număr important de construcții antice, printre care se numără Palatele Minoice – simboluri ale celei mai timpurii civilizații europene. Dintre care se identifică Palatul Knossos – mitica cetate de scaun a Regelui Minos.  Palatul Phaistos – locul despre care se spune că s-ar fi născut unul dintre cei 7 mari înțelepți ai lumii antice, pe nume Epimenidis. Dar și ruinele din partea de est a insulei – Palatul Zakros, cel mai mic dintre ele care ar fi fost distrus (din motive încă necunoscute) în 1450.

Plecând cu barca din satul Agios Nikolaos la o distanță de nici o oră, vei zări Insula Spinalonga – o limbă de pământ din Mediterană, care a servit mai multor scopuri de-a lungul timpului, inclusiv ca fortăreață pentru venețieni sau loc unde au fost alungați leproșii.

În perioada sarazinilor, venețienilor și în cea turcească, Spinalonga a căpătat mai multe turnuri și ziduri de apărare, modificări aduse celor existente deja aici, ridicate de bizantini în secolul al IV lea. Astăzi, fosta cetate măreață Spinalonga este locul numai bun de unde poți admira Marea Mediterană și te poți bucura de lecții plăcute de istorie.

Vizite culturale la cele mai populare muzee

Dacă ești pasionat de istorie o zi la muzeu poate fi cea mai plăcută activitate prin care să descoperi Creta. Mergi la Muzeul de Arheologie din Heraklion – considerat unul dintre cele mai importante din Europa. Cele 13 încăperi ticsite cu exponate antice îți prezintă cronologic artefacte începând cu epoca Minoică și pană în zilele noastre.

Perfect pentru iubitorii de călătorii pe mare este Muzeul Naval din Chania, aflat foarte aproape de Portul Venețian. În cadrul expozițiilor se regăsesc relicve de armament și ustensile folosite de importanții navigatori cretani, dar și vase antice în miniatură.

Drumeții în Parcuri Naturale

O plimbare în Canionul Mili sau o drumeție completă în Parcul Natural Cheile Samaria trebuie să facă parte neapărat de pe lista cu locruri de bifat în Creta. Defileul străbate Munții Albi din partea de vest a insulei și include trasee impresionante pe lângă pereți imenși din calcar și râpe ce-ți taie respirația. Canionul Mili din apropierea orașului Retymno te conduce înspre satul părăsit în 1972, unde casele și bisericuțele bizantine au fost invadate de lianele grecești și de vegetația luxuriantă. Sătenii au fost nevoiți să lase în urmă așezările natale, atunci când întreaga zonă a fost declarată Parc Național.

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Creta

Hotel Maragakis 3* – tarife de la 429 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Plecari in fiecare zi de marti in perioada 12.06.2018 – 18.09.2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Comentarii