MENIU CAUTĂ
31 Iul. 2018 16:39

(P) Bucătării mici – idei de amenajare și tendințe cromatice | 2018

Distribuie

Problema cu bucătăriile mici pare a fi soluționată de la an la an din ce în ce mai ușor, prin variante de amenajare extrem de eficiente, menite să valorifice absolut fiecare colțișor al acestui spațiu. Și în 2018, tendințele cromatice pentru bucătării mici și ideile de amenajare surprind în cel mai plăcut mod, iar noi suntem mai mult decât bucuroși să le împărtășim astăzi cu tine.

O mulțime de apartamente și garsoniere sunt prevăzute cu bucătării mici și înguste, în care spațiul reprezintă cu adevărat o problemă. Ustensilele pentru gătit, mobilierul, centrala termică, spațiile alternative pentru depozitare, toate acestea reprezintă o provocare pentru a găsi varianta potrivită pentru o bucătărie mică. Așadar, să vedem ce poate fi făcut în acest caz.

Sortarea ustensilelor în bucătării mici

Alegerea pieselor de mobilier în bucătării mici

Spațiile alternative pentru depozitare în bucătării mici

Tendințe cromatice pentru bucătării mici

Alegerea unei centrale termice în bucătăriile mici

Sortarea ustensilelor în bucătării mici

În bucătăriile mici, prioritizarea ustensilelor este extrem de importantă. Ține cont de faptul că spațiul restrâns nu îți permite o adevărată desfășurare de forțe, atunci când discutăm despre ustensilele pentru bucătărie, de aceea, trebuie să te limitezi doar la acele obiecte pentru gătit cu adevărat importante și utile, în procesul de gătit.

O oala sub presiune, o tigaie cu teflon, un suport pentru cuțite, un tocător de lemn – lista cu ustensile pentru bucătărie se reduce la doar câteva piese de rezistență, indispensabile de altfel chiar și în câțiva metri pătrați.  

Alegerea pieselor de mobilier în bucătării mici

Spațiul restrâns nu îți permite să te bucuri de piesele de mobilier pe care ți le-ai dorit mereu pentru bucătăria ta? Nicio problemă, pentru că asta nu înseamnă că nu ai la îndemână suficiente soluții de amenajare, astfel încât să te bucuri de un confort sporit în mica ta bucătărie.

Cele mai bune piese de mobilier pentru bucătării mici – blaturi de bucătărie, dulapuri, piese de mobilier pe care să vă așezați la masă – sunt cele în forma literei L, deoarece sunt ergonomice și compacte, lăsând loc pentru deplasare în acest spațiu micuț.

Spațiile alternative pentru depozitare în bucătării mici

Trebuie să fii inspirat atunci când te vezi nevoit să gătești într-o bucătărie de dimensiuni mici. Iar la acest capitol, poți excela foarte bine prin găsirea unor spații alternative pentru depozitare. Trebuie să devii un adevărat maestru al depozitării, pentru că astfel, vei avea numai de câștigat. Agățătorile, dulapurile suspendate, spațiul de sub colțar sau din spatele acestuia, toate aceste mici locuri-cheie te fac să uiți de modurile convenționale pentru depozitare.

Tendințe cromatice pentru bucătării mici

Este absolut uluitor modul în care culorile, luminile și umbrele pot păcăli ochiul uman, oferind mai mult spațiu, chiar și acolo unde nu se pune problema de așa ceva. Dacă dispui de o bucătărie mică și vrei să abordezi problema spațiului cu ajutorul culorilor, află că nuanțele deschise lasă impresia de spațiu mult mai aerisit, așa că fii inspirat și alege mobilierul de bucătărie și electrocasnicele în culori deschise.

Mai mult decât atât, ce mai poți face tot la capitolul ”Iluzii optice de volum” este să renunți la perdea sau draperii în bucătărie, iar dacă poți include în decorul bucătăriei materiale din inox sau sticlă, ce pot reflecta lumina naturală în loc să o absoarbă, cu atât mai bine.

Alegerea unei centrale termice în bucătăriile mici

Instalarea unei centrale electrice pe gaz performante, într-o bucătărie de dimensiuni reduse, este cu adevărat o provocare. Din start trebuie să înțelegi un aspect extrem de important ce ține de siguranța ta și a celorlalți membri ai familiei tale: centrala termică trebuie instalată lângă o fereastră, sau cât mai aproape de aceasta.

Mai sus vorbeam despre utilizarea pereților sau a altor spații neconvenționale, pentru bucătării mici. Poți monta centrala electrică pe gaz pe unul dintre pereți, după blatul de bucătărie, sau pe peretele opus, la o distanță suficientă față de masa din bucătărie, pentru a nu vă incomoda în timpul mesei.

Dacă îți permite bugetul, poți cere sfatul unui designer de interior, pentru a oferi o soluție creativă și eficientă, în ceea ce privește mobilierul și modul în care centrala termică poate fi integrata în designul bucătăriei.

Comentarii