MENIU CAUTĂ
05 Dec. 2018 16:24

(P) Ce afecțiuni pot fi tratate într-un cabinet de acupunctură ?

Distribuie

Dacă suferiți de durere cronică, alergii, diferite afecțiuni ale aparatului respirator, circulator, reproducător sau digestiv sau pur și simplu vă doriți să slăbiți este timpul să încercați o metodă alternativă de tratament aparținând medicinei tradiționale chineze. Acupunctura este o metoda terapeutica veche de peste 3000 de ani, ce intervine treptat asupra organismului, fără a produce efecte secundare, reducând stresul din organism și îmbunătățind treptat tonusul.  Puteți beneficia de acest tip de tratament și de rezultatele lui spectaculoase la Acupunctura București, un cabinet  acupunctura cu servicii medicale de calitate, diversificate și cu medici specialiști de renume.

Ce este pe scurt acupunctura?

Acupunctura este o metoda de tratament din medicina tradiționala chineză. Procedura medicală de tratament consta în inserarea sau înțeparea cu ace foarte subțiri a pielii, în zone cheie, numite puncte de acupunctură, cu scopul de a restabili echilibrul   energetic al organismului.

Conform acestei concepții a medicinei tradiționale chineze, corpul omenesc este străbătut de energie vitală care circulă printr-o serie de meridiane energetice, meridiane care formează scheletul energetic. Aceasta energie înconjoară fiecare celula a corpului. Boala și durerea care ne încearcă adesea sunt privite ca semne de dezechilibru energetic, ce poate fi corectat cu ajutorul acupuncturii.

Ce afecțiuni pot fi tratate într-un cabinet de acupunctură?

Prin acupunctură se pot obține rezultate semnificative în tratarea următoarelor afecțiuni:

  • afecțiuni ale aparatului respirator (astm, bronșite, dispnee de diverse cauze)
  • afecțiuni ale aparatului circulator (hipertensiune și hipotensiune arteriala, varice, hemoroizi)
  • afecțiuni digestive (gastrita, ulcerul, hepatita cronică, colecistita, litiaza biliară),
  • afecțiuni are aparatului urinar (cistita, calculi renali)
  • afecțiuni ale aparatului reproducător (infertilitate, dezechilibre hormonale),
  • boli musculo-osteo-articulare (afecțiuni ale coloanei vertebrale, mialgii, osteoporoza, osteofite, artroze, artrite),
  • afecțiuni neurologice (nevralgii)
  • afecțiuni endocrino-metabolice (diabet, obezitate)
  • dezechilibre fizice și psihice.

Cum nu există persoane care să nu sufere de vreo afecțiune fizică sau măcar de o afecțiune sufletească, acupunctura este indicată pentru tratamentul tuturor.

De ce să apelăm la acupunctură?

Cunoscând spectrul atât de larg al acestei metode de tratament tradițional chinez, atunci când avem o suferință ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a lua pastile. Cum o metodă minim invazivă, naturală  de tratament este întotdeauna o alternativă de preferat, ori de câte ori vă confruntați cu o problemă de sănătate ar trebui să faceți o primă vizită medicală într-un cabinet de acupunctură. Într-un cabinet acupunctură, precum Acupunctura București, puteți apela pentru o consultație și pentru găsirea unei alternative de tratament  cu mai puține efecte secundare. Este bine ca, de fiecare dată, să vă gândiți cum sa rezolvi o problemă de sănătate într-un mod cât mai natural, fără efecte adverse, printr-o modalitate care să vă ajute atât corpul, cât și mintea.
Acupunctura este o terapie integrată unui sistem complex de tratamente, practicat profesionist într-o clinică de acupunctură specializată, cu medici practicieni instruiți și acreditați. Prin urmare, cu ajutorul acupuncturii, se poate interveni pentru tratarea aproape oricărei afecțiuni. Este recomandabil ca tratamentul cu acupunctură să fie însoțit de un tratament cu plante medicinale, întrucât acupunctura acționează pentru eliminarea blocajelor energetice minore sau majore și echilibrarea sistemului energetic, însă plantele medicinale acționează la nivel organic, pentru regenerarea țesuturilor și organelor afectate.

Ce afecțiuni pot fi tratate într-un cabinet acupunctură, precum acupunctura București?

Printre afecțiunile tratate în cabinetul de acupunctură amintim: obezitatea, insomnia, reumatismul, migrene și dureri, afecțiuni ale sistemului cardiovascular și circulator, tulburări menstruale, infertilitatea, lipsa libidoului, chisturile, nodulii, diabetul, dezechilibre hormonale  și probleme psihice, precum anxietatea, depresia, timiditatea, teama, trauma, atacurile de panica.

Cat durează și cât costă o ședință în cabinetul de acupunctură – Acupunctură București?

Durata și costurile unui tratament prin acupunctură în acest cabinet  de acupunctură se pot discuta în cadrul unui consult, întrucât formulele de tratament sunt individualizate și trebuie stabilită o schema de tratament care să acționeze asupra organismului și a afecțiunilor de care suferă fiecare pacient. Există 3 tipuri de tarife la această clinică, în funcție de numărul de proceduri și durată. Intră și tu pe situl AcupuncturaBucurești.ro la secțiunea prețuri acupunctură și consultă oferta.

De câte ședințe este nevoie pentru a se observa îmbunătățiri?

În principiu, primele ameliorări stabile sunt resimțite după 2-4 săptămâni de tratament, după ce se echilibrează energiile organismului și substanțele curative din plante pătrund n profunzimea țesuturilor. Frecvența ședințelor se stabilește în funcție de complexitatea afecțiunilor. În general se aplica tratamentul de doua ori pe săptămână, dar pot exista rezultate și cu o singură ședință pe săptămână. Tratamentul se modelează pe nevoile pacientului. Frumusețea acestei proceduri de vindecare a  medicinei tradiționale, permite terapeutului să asigure bolnavului o stare de confort pe durata tratamentului, până când se stabilizează starea sa de sănătate și ajunge la  vindecarea bolii de care suferă.
Există numeroase studii care au arătat ca acupunctura este eficienta în tratarea a numeroase afecțiuni și este păcat să nu apelați cu încredere la beneficiile acestui sistem de tratament cu rezultate și eficiență dovedită de vechimea lui.
Cum stabilesc medicii de la clinica de acupunctură-Acupunctura București un diagnostic?

Medicul realizează, la începerea tratamentului, o consultație în urma căreia stabilește un diagnostic medical. Vă așteptăm și pe voi la clinica noastră de acupunctură pentru a vedea cum decurge o consultație, pentru stabilirea unui diagnostic și pentru a începe un tratament !

Comentarii