MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2018 12:33

(P) Cultură și istorie, în vacanță pe insula Evia

Distribuie

 

De la casele drakospita la izvoarele termale din Edipssos și din Halkida cu numeroasele sale muzee până la spectaculoasele plaje din Pefki, Evia este cu adevărat una dintre cele mai variate insule grecești, unde găsești bijuterii istorice și minuni naturale desăvârșite.

A doua cea mai mare insulă grecească, Evia este despre plantații de smochini și migdali, despre plaje sălbatice și atmosferă tradițională, așa că aici vei avea parte de experiențe de vacanță memorabile. Descoperă insula Evia într-un sejur de 6 nopți cu autocarul de la turoperatorul Europa Travel la tariful accesibil începând cu 129 euro + 339 lei/persoană.

De la nord la sud, Evia este fermecătorare, fiind traversată de izvoare termale, păstrând numeroase relicve venețiene, sanctuare închinate zeilor și peste 300 de biserici din piatră, multe ascunse în păduri de conifere sau în vârf de munte – unde accesul se face greoi pe trasee știute doar de locuitorii locului.

Explorează capitala Halkida!

Evia este o insulă pitorească, aproape deloc promovată turistic, tocmai din acest motiv majoritatea turiștilor care își petrec vacanțele aici sunt greci, astfel că atmosfera este tipic elenă. Însă, în capitala Halkida vei avea plăcuta impresie să constați că Evia se laudă și cu o viață de noapte destul de antrenantă, dat fiind și faptul că orașul este legat de continent prin două poduri ce fac legătura directă cu Atena.

Dacă ești pasionat de istorie, în Halkida vei găsi numeroase amprente lăsate de popoarele care s-au perindat pe aici în decursul anilor. În zona Kastro găsești cele mai multe case din piatră ridicate în vremea ocupației otomane, și tot aici se află Biserica Agia Paraskevi care a fost construită de venețieni.

Muzeul de Arheologie din Halkida este unul dintre cele mai bogate din Grecia, având o colecție impresionantă de artefacte: de la sculpturi descoperite în Templul Apollo din Eretria Antică, la unelte de muncă datate din secolul al III lea î.Hr.

Edificii de patrimoniu ascunse în păduri de pini

Considerat un adevărat muzeu în aer liber, Eretria a fost din cele mai vechi timpuri un oraș prosper și influent, iar săpăturile arheologice desfășurate aici au scos la iveală o mulțime de monumente și temple antice, chiar dacă multe dintre ele au fost distruse în timpul romanilor.

Dacă mergi în Karystos, pe partea de sud a insulei Evia, poți vizita Castello Rosso, o fortăreață din piatră roșie – de unde și numele său, ce a fost clădită pe locul Acropolelor Antice, având vederi fantastice asupra Muntelui Ohi.

În plus, pelerinii găsesc în Evia unele dintre cele mai importante centre de pelerinaj din Grecia, Mănăstirea Sfântul Ioan Rusu din satul Prokopi și Mănăstirea Cuviosului David din localitatea Rovies.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Ultra Last Minute Sejur Evia

Hotel Mirtia 3* – Pefki – tarife de la 129 euro + 339 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii