MENIU CAUTĂ
03 Aug. 2018 10:22

(P) Cum să alegi cel mai potrivit frigider auto pentru călătorii?

Distribuie

Te pregătești de concediu? Te-ai hotărât să mergi la un picnic în aer liber cu familia sau prietenii? Sau doar îți petreci mult timp conducând mașina? Este absolut necesar, atunci când temperaturile de afară depășesc 30 de grade Celsius, iar tu ești în mașină, să ai la îndemână un frigider auto, sau o ladă frigorifică, pentru a-ți păstra alimentele proaspete, sau sucurile și băuturile în stare optimă. Astfel, vei avea acces oricând ai nevoie, la mâncare, cafea sau băuturi reci.

Dar, înainte de a lua la rând magazinele, trebuie să iei în considerare câteva aspecte.

Unde vrei să îl folosești? – pentru turisme sau camioane, îți recomandăm frigidere auto cu alimentare la 12/24V. Dacă ai nevoie de un frigider și acasă sau la cabană, alege lăzi frigorifice care pot fi alimentate și la curent alternativ (220V).

Iar în cazul în care ai nevoie de frigider auto într-o autorulotă, rulotă sau chiar și barcă, poți opta pentru cele care se pot conecta și la gaz (consumul de gaz fiind de 15 gr/h), iar răcirea se poate face până la o temperatură de 5 grade Celsius.

Vrei doar să păstreze mâncarea sau lichidele la temperatură joasă (până în 5 – 10 grade)? – atunci optează pentru un frigider cu răcire termoelectrică (efectul Peltier). Efectul Peltier constă în degajarea sau absorbția de căldură la joncțiunea dintre doi conductori diferiți (metal sau semiconductor), când prin aceasta circulă un curent electric.

Un frigider auto termoelectric portabil este un partener de nădejde în călătorii scurte sau la ieșirile la iarbă verde, picnic, camping sau la cabană în weekend. Cu dimensiuni și greutate reduse, în general, acesta este ușor de transportat în mână și poate fi depozitat aproape oriunde în interiorul mașinii sau în portbagaj.  Vezi aici câteva exemple!

Vrei să și congeleze? – atunci obligatoriu trebuie să optezi pentru o ladă frigorifică cu compresor, care poate să scadă temperatura din interior până la -18 grade Celsius. Acest tip de lăzi frigorifice pot fi alimentate atât la curent continuu (12/24V), de la bricheta mașinii, cât și la curent altenativ (220V). Lăzile frigorifice cu funcție de congelare, sunt ideale pentru excursii, picnicuri sau tabere, pentru cei pasionați de drumeții, pentru șoferi de cursă lungă, sau chiar în excursii cu rulote.

Aceste lăzi frigorifice le poți găsi la următorii fabricanți: Volltop, IndelB, Waeco (Dometic), Vitrifrigo

Ce volum trebuie să aibă? – capacitatea acestuia este un factor important de care trebuie să ții seama la alegerea unui frigider auto.

Dacă plănuiești să îl utilizezi mai rar, în deplasări mai scurte, atunci poți alege un frigider auto mai mic, cu un volum de la 10 litri în sus, în care să poți depozita alimente sau băuturi pe perioade mai scurte de timp.

Dacă plănuiești să faci o excursie mai lungă, cu un grup mai mare de prieteni sau îți petreci mai mult timp pe drum, în mașină, este recomandat să optezi pentru un frigider cu un volum mai mare, 15-35 litri.

Iar dacă nevoile tale sunt mai complexe, călătoria durează mai mult, atunci poți achiziționa o ladă frigorifică mai încăpătoare, cu volum de 35 -130 litri, cu unul sau două compartimente, cu posibilitatea de alimentare atât la curent continuu (12/24V), în mașină, cât și la curent alternativ (115-230V). Acestea au capacitate de răcire cu 40-45℃ sub temperatura ambiantă și sunt perfecte pentru vânători și pescari, dar nu numai.

Cum se deschide? – în funcție de locul de depozitare al frigiderului și modul în care ți-e cel mai convenabil să ajungi rapid la alimente, ai posibilitatea de a alege frgidere auto care:

  • se deschid de sus (tip ladă) – acestea sunt cele mai utilizate în excursii, drumeții, camping.
  • se deschid din față (sertar) – acestea de regulă se utilizează în camioane și funcționează la 12/24V
  • se deschid lateral (ușă) – acestea sunt o soluție practică și utilă pentru autocare și autobuze.

Acum ești pregătit să alegi modelul preferat de frigider auto sau ladă frogorifică, în funcție de preferințele și necesitățile tale. Dacă totuși încă nu ești lămurit, poți apela cu încredere la specialiștii Fomco

Comentarii