MENIU CAUTĂ
27 Aug. 2018 13:51

(P) Drumeții montane și relaxare la plajă, în Corfu

Distribuie

Corfu este cea mai verde insulă din Marea Ionică, are o istorie milenară, localnici ospitalieri și o gastronomie fabuloasă, fiind un adevărat magnet pentru turiștii în căutare de relaxare, cât și pentru cei dornici de experiențe culturale ori distracție.

Profită de oferta Ultra Last Minute pregătită de turoperatorul Europa Travel și descoperă insula Corfu într-un sejur de 6 nopți cu autocarul la tariful de nerefuzat de la 699 lei/persoană – valabil pentru plecările din 1 și 7 septembrie, în limita locurilor disponibile!

Din Kerkyra și până în Paleokastritsa și din Kassiopi în Agios Gordios, Corfu este un adevărat magnet turistic fie că ești pasionat de istorie și cultură sau pur și simplu vrei să înoți în ape clare ca lacrima.

Europa Travel îți propune să descoperi Corfu în numeroase excursii opționale bifând obiectivele de seamă ale insulei: de la fortărețele ce păzesc capitala Kerkyra, celebra stațiune Paleokastritsa și până la regiunea Kanoni cu populara Insulă a Șoricelului vizibilă pe toate pliantele de promovare a insulei Corfu. În plus, din itinerariul tău nu poate lipsi o croazieră de o zi spre insulele Paxi și Antipaxi celebre pentru Laguna și Peșterile Albastre, o aventură în Albania și la parcul Aqualand sau o excursie până la Parga.

Cultură și istorie

Corfu are cu ce se lăuda în materie de monumente, biserici medievale, fortărețe și castele, așa că orice călătorie aici înseamnă mai ales lecții lungi de istorie. Mergi în capitala Kerkyra pentru a explora străduțele strâmte ale centrului vechi parte din UNESCO ce este păzit îndeaproape de cele două fortărețe venețiene.

Drumul șerpuiește spre Piața Spianada, una dintre cele mai mari piețe medievale din Europa fiind înconjurată de monumente, taverne și cafenele, dar și de un teren de criket, singurul loc din Grecia unde se practică acest sport moștenit de la britanici. Tot în capitală se află și cel mai important loc de pelerinaj din Corfu, Catedrala Sfântului Spiridon – ce adăpostește moaștele patronului insulei, fiind o capodoperă în stil renascentist cu interior grandios decorat cu elemente aurite.

Explorează Muntele Pantokrator

Dacă ești pasionat de drumeții, în Corfu există numeroase trasee montane pe care le poți parcurge. Urcă pe cel mai înalt munte de pe insulă, Pantokrator care se înalță până la 900 metri altitudine, iar în drumeția montană poți vizita și satul Spartilas, aflat în cel mai înalt punct de unde vederile spre insulițele Paxos și Antipaxos sunt de neuitat.

În vârful Pantokratorului, după un urcuș destul de dificil, găsești cea mai izolată dintre bisericile insulei – Mănăstorea Ipsilos ce a fost ridicată începând cu anul 1347, distrusă de câteva ori și reclădită în stil baroc din piatră de munte.

Plaje de neratat

Cu o coastă întinsă pe mai bine de 200 km, Corfu este extrem de generoasă în ceea ce privește plajele care sunt dintre cele mai diverse. Vei găsi aici plaje stâncoase cu pietre albe, prundiș argintiu sau chiar din contră fâșii de nisip fin ce se întind pe mai bine de 2 km de-a lungul mării.

Mirtiotissa Beach este una dintre plajele sălbatice și izolate de pe insulă, aflată la baza unor stânci aproape de satul Pelekas. Glyfada Beach este considerată cea mai bună plajă din Corfu, fiind distinsă cu Blue Flag datorită nisipului foarte fin, apele mici și calde, curățenie și facilitățile numeroase oferite turiștilor.

În schimb, Canal dAmour este cea mai spectaculoasă fâșie de nisip de pe insulă, o plajă mărginită de stânci în nuanțe de ocru cu o mulțime de peșteri pe jumătate scufundate aflate în împrejurimi și o legendă ce îi atrage pe îndrăgostiții din toate colțurile lumii.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Ultra Last Minute Sejur Corfu

Vila Dini 2* – Paleokastritza – tarife de la 699 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarea din 1 si 7 septembrie, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii