MENIU CAUTĂ

(P) Odihnă: Sfaturi care te vor ajuta să-ți încarci bateriile rapid

Distribuie

Te preocupă, în general, starea ta de bine? Atunci, înseamnă că acorzi foarte mare atenție odihnei tale. Dacă nu se întâmplă astfel și simți că nu te odihnești perfect, am pregătit noi câteva sfaturi pentru tine.

Pune accentul pe calitatea somnului

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru odihna ta este să te asiguri că dormi ca un prunc. Iar ca să dormi perfect, sunt importante mai multe aspecte. Primul dintre ele este să dormi suficient de mult. Specialiștii în studiul somnul consideră că o persoană adultă ar trebui să doarmă, în fiecare noapte, măcar șapte ore. Al doilea lucru are legătură cu patul. Obiectul de mobilier ar fi indicat să aibă dimensiunile potrivite și, de asemenea, să fie prevăzut cu o saltea confortabilă – nici prea moale, dar nici prea tare. Când vine vorba de pat contează foarte mult și calitatea lenjeriilor. Dacă nu ai unele bune acasă, te sfătuim să consulți oferta de lenjerii de pat din bumbac de la Somnia și să-ți achiziționezi, cât mai repede, măcar două astfel de produse. Lenjeriile din bumbac sunt perfecte indiferent de anotimp, sunt rezistente în timp și, în plus, nu rețin umezeala. Ultimul aspect esențial pentru somnul tău este reprezentat de poziția în care alegi să dormi. Ideal este să nu dormi pe spate sau burtă, ci pe una dintre părțile laterale.

Fă exerciții

Chiar dacă poate să pară ciudat, exercițiile fizice sunt extrem de folositoare pentru odihna ta. Exercițiile fizice contribuie la îmbunătățirea stării tale generale de sănătate, te ajută să dormi mai bine și țin stresul departe de tine. Însă este capital să nu exagerezi cu exercițiile fizice. Altfel, nu te vei bucura de odihnă.

Pariază pe o baie cu gheață

În cazul în care te simți epuizat, o baie cu gheață s-ar putea să facă minuni atât pentru starea ta de bine cât și pentru odihnă. Băile reci sunt folosite frecvent de sportivi, ca să se refacă după un efort prelungit. Ca să ai parte de o baie rece, tot ce trebuie să faci este să umpli cu apă, până la jumătate, cada din baia casei tale, iar apoi să introduci, în apă, 5-10 pungi cu gheață din congelator. După ce torni gheața în cadă, îți mai rămâne doar să te bagi în apa rece. Această metodă este recomandată dacă nu ai probleme cu inima.

Optează pentru o baie caldă

În scenariul în care baia cu gheață nu îți surâde, încearcă o baie caldă. Lasă apa caldă să umple cada măcar pe jumătate, iar apoi adaugă în apă câteva picături de uleiuri esențiale și niște spumant de baie. Te sfătuim să aprinzi și câteva lumânări parfumate, pentru un plus de atmosferă. Stai în apa fierbinte măcar jumătate de oră.

Comentarii