MENIU CAUTĂ
28 Feb. 2018 11:54

(P) Paște tradițional grecesc pe insula Evia

Distribuie

Considerată ”bijuteria neșlefuită a Mării Egee”, pitoreasca Evia poate fi cea mai bună alegere pentru petrecerea unui sejur de Paște în sânul tradițiilor elene cu posibilitatea de a explora satele de munte ancorate puternic în obiceiuri și până la descoperirea edificiilor de cult sau a siturilor istorice.

Alege un circuit cu autocarul de Paște în Evia de la Europa Travel. În acest tur complex, turoperatorul low-cost îți oferă posibilitatea să descoperi locurile încărcate de istorie și spiritualitate precum Meteora – al doilea cel mai important centru monahal după Sfântul Munte Athos, Atena cu impozantele Acropole Antice ce domină capitala Greciei sau Salonic – orașul studențesc plin de bijuterii medievale.

Obiceiuri interesante de Paște

Chiar dacă este a doua cea mai mare insulă grecească, Evia se învârte într-un con de umbră pentru turiștii din Europa, însă reprezintă principala destinație de vacanță a grecilor din Atena care vor să se deconecteze de la stresul cotidian într-un colț de paradis luxuriant.

Cea mai așteptată sărbătoare de peste an, Paștele este celebrat în Grecia poate cel mai frumos din Europa, fiind marcat prin festivaluri culturale, dansuri ale ploii, târguri gastronomice și obiceiuri religioase interesante, la care poți participa și tu dacă alegi un circuit cultural de la Europa Travel. De la această regulă nu se dezice nici Evia, locație unde insularii acordă o importanță majoră tradițiilor și mersului la biserică încă din duminica de dinaintea Săptămânii Patimilor.

Descoperă cele mai importante mănăstiri din Evia

Cu prilejul Paștelui, în Evia poți descoperi Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul care găzduiește o icoană despre care se spune că este 'făcătoare de minuni'. Edificiul de cult se află în satul Prokopi, din partea de nord a insulei, fiind înconjurat de dealuri luxuriante și plante mediteraneene. Alături de Europa Travel vei putea vizita și Manastirea Cuviosului David, una dintre cele mai importante de pe insulă pentru că adăpostește 'Capul Sfântului David cel Bătrân' și mormântul Cuviosului Iacov Tsalikis. Poziționată idilic în inima unei păduri de pini, biserica tradițională îți arată o față și mai liniștită a Greciei cu posibilitatea de a descoperi și alte povești mitologice ale insulei Evia.

Pentru momente relaxante de vacanță poți bfja o vizită în Edipsos, stațiunea considerată oaza de relaxare a Eviei ce găzduiește o mulțime de centre SPA unde se realizează tratamente cu apă termală și nămol bogat în minerale.

Sursa foto: flickr.com

Oferte de Paste 2018

Circuit insula Evia – Tarif: 249 Euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun, masa festiva de Paste, transport autocar, vizite la Rila, Meteora si Salonic, insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii