MENIU CAUTĂ

(P) Sfaturi practice de la specialiști pentru alegerea mobilei de bucătărie

Distribuie

Atunci când bucătăria este mobilată corespunzător, atât funcțional, cât și estetic, experiențele culinare devin mai plăcute. Indiferent dacă activitățile de gătit sunt realizate din nevoie sau din pură pasiune, este necesar ca mediul de lucru să asigure condițiile necesare în acest sens. Atât timp cât proiectarea și configurarea bucătăriei, respectiv a mobilierului, sunt realizate de către experți sau persoane cu experiență, atunci durata de viață a acestuia este una pe măsura așteptărilor.

Pentru a face alegeri inspirate în materie de mobila bucatarii, specialiștii Pro Design Art oferă celor interesați o serie de sfaturi utile. Astfel întreaga operațiune de amenajare a spațiului special va fi eficientizată, iar rezultatele finale vor viza o încăpere ergonomică și confortabilă.

  1. Raportarea la zonele de lucru indispensabile în bucătărie

Proiectarea mobilei prin raportarea la zona de păstrare, cea de provizii, a chiuvetei, a plitei, precum și a zonei de lucru este calea de a obține confortul necesar per total. Este necesară o compartimentare care să se bazeze pe ordinea firească a diverselor activități efectuate în această încăpere, scopul fiind de a reduce distanțele inutile de parcurs, dar și mai multă eficiență.

Sfat: persoanele dreptace ar trebui să organizeze zonele în sensul acelor de aceasornic, iar ceilalți ar trebui să le dispună întocmai invers.

  1. Alegerea unei forme corespunzătoare

Cunoașterea nevoilor și a preferințelor, precum și raportarea acestora la spațiul disponibil este de asemenea o etapă de realizat. Un public tot mai larg preferă să realizeze mobilă la comandă întrucât astfel dispar constrângerile cu privire la clasicele forme de mobilier.

În acest sens, opțiunile vizează forme variate. Cele mai comune sunt cele în linie, cu insulă, în formă de U sau de V și în linii paralele. Fiecare în parte prezintă caracteristici specifice, fiind adaptate în funcție de disponibilitatea spațiului, amplasării ferestrelor, dar și alte aspecte ce țin atât de partea tehnică, dar și de preferințele proprietarilor.

  1. Respectarea distanțelor de siguranță

Inițial tentația este de a ignora acest aspect. Cu toate acestea, este un detaliu foarte important, întrucât numai prin respectarea dimensiunilor și a distanțelor se poate ajunge la un spațiu corespunzător organizat. Reprezintă o modalitate ideală de a preveni accidente neașteptate, dar și a desfășura optim diversele activități culinare sau servirea mesei.

Spre exemplu, pentru a împiedica apa de la chiuvetă să ajungă pe aragaz sau uleiul pe chiuvetă, o distanță corespunzătoare se impune a fi lăsată între cele două zone, respectiv o poziționare care să nu favorizeze astfel de aspecte.

Sfat: pentru a câștiga mai mult spațiu de depozitare, utilizarea unor corpuri de mobilier care au înălțimea de 92 cm este optimă.

  1. Depozitarea obiectelor în funcție de frecvența utilizării

Acele zone și spații care sunt cele mai utilizate ar trebui să fie poziționate cât mai la îndemână. În ceea ce privește lucrurile și aparatele ușoare, este recomandat ca acestea să fie păstrate în partea superioară a mobilierului. Cele cu o greutate mai mare vor fi depozitate în dulapurile de jos.

Sfat: mobilierul trebuie realizat în așa fel încât să permită păstrarea paharelor și a farfuriilor deasupra chiuvetei sau lângă aceasta, iar alimentele lângă zona de lucru și condimentele lângă cea de gătit.

  1. Lipsa ușilor în cazul corpurilor inferioare

De obicei ridică dificultăți întrebuințarea obiectelor depozitate în aceste dulapuri întrucât nu oferă nici vizibilitate, nici accesibilitate maximă.

Sfat: pentru a evita deranjul, mobila ce include sertare cu extensie completă este recomandarea experților. Astfel utilizatorii se bucură de acces neîngrădit la diversele oale sau lucruri din respectivele dulapuri.

  1. Tipuri de deschidere a mobilierului

La ora actuală există tot felul de soluții moderne pentru a evita orice disconfort în bucătărie. Spre exemplu o deschidere ce necesită o simplă atingere a ușii este dorită de orice gospodină. Depinde de tipul sistemului din dotare. Pentru sertare sunt o recomandare sistemele servo-drive, fiind necesară doar atingerea frontului cu mâna, dar poate fi folosit și piciorul pentru asta. În acest sens, specialiștii ProDesignArt.ro sfătuiesc cumpărătorii să aibă în vedere integrarea amortizării pentru a beneficia de o închidere silențioasă și lină.

De asemenea pentru uși, cei interesați pot avea în vedere mecanismele de tip aventos. Acestea oferă o deschidere ușoară, totodată păstrând poziția dorită și o închidere neproblematică sau zgomotoasă. Există diverse tipuri de sisteme la care pot apela cumpărătorii, pentru a beneficia de confort deplin în bucătărie și totodată de elemente moderne, în pas cu tendințele.

Pe Prodesignart.ro sunt disponibile opțiuni de mobilier pentru bucătărie și nu numai, astfel că cei interesați pot solicita ajutorul producătorului pentru soluții pliate pe nevoile, dorințele și bugetul personal.

Comentarii