MENIU CAUTĂ
14 Aug. 2018 16:05

(P) Spania, orașe regale și regiuni tradiționale

Distribuie

Un periplu amplu în Spania îți va scoate în cale metropole ce vibrează de voie bună, orașe medievale unde gastronomia este dusă la nivel de artă și regiuni pitorești fascinante unde se păstrează tradițiile seculare.

Europa Travel te invită să descoperi rafinata cultură a vechilor mauri în marele tur al Spaniei, într-un circuit de 9 zile cu avionul la tariful redus cu 10% – de 629 euro/persoană, în limita locurilor disponibile! În acest circuit vei vizita Madrid și Barcelona, Andaluzia cu amestecul său de culturi, obiceiuri și peisaje armonioase, fortificatul Toledo, contrastanta Valencia cu partea sa istorică și zona futuristă și nesfârșita Coastă a Soarelui cu stațiunile pastelate Marbella, Torremolinos si Malaga.

Barcelona și Madrid, orașe cosmopolite și artistice

În prima parte a turului de la Europa Travel, îți este adus în prim plan orașul Barcelona, patria celui ce a fost numit Arhitectul lui Dumnezeu, și a sangriei, unde avangarda arhitecturală se simte la orice colț de stradă. Parcul Guell, Sagrada Familia, Dealul cu fântânile Montinjuc, Muzeu Pablo Picasso și Stadionul Camp Nou, sunt doar câteva dintre perlele pe care le vei descoperi aici. În plus, nu poți exclude o plimbare pe Las Ramblas – cea mai cunoscută arteră pietonală din Spania, în Piața Spaniei renumită pentru cele patru coloane ionice și fântâna lui Josep Jujol, și pe faleza Aquarium, unde forfota catalană îți face poftă să încerci delicioasa paella cu fructe de mare.

Aventurează-te într-o excursie opțională în ținutul stâncos al Cataloniei spre Montserrat – așa numitul Munte Sacru unde se află Mănăstirea Benedictă, unul dintre simbolurile libertății catalane ce este suspendată între pereții de gresie și hăurile ce îți taie respirația. Cei mai mulți pelerini care ajung la Montserrat pornesc și pe El Camino către Santiago de Compostela (al treilea cel mai mare drum de pelerina al lumii creștine) dar și spre Vale de Los Caidos, unde se află unul dintre cele mai mari monumente ridicate în cinstea eroilor căzuți în război.

Dacă Barcelona fascinează călătorul prin capodopera gotică încă nefinalizată a marelui Antoni Gaudi, capitala Madrid este locul ce îți va tăia respirația prin priveliștile pe care le poți capta de pe ultima terasă a Palatului Regal. Această bijuterie arhitecturală a fost proiectată în 1734 de italianul Juan Bautiste Sachetti ca reședință pentru Regele Felipe al-V-lea.

De la Palacio Real drumul te duce spre Puerta del Sol și Plaza Mayor, două piețe medievale înconjurate de clădiri baroce elegante. Dacă ești pasionat de artă nu poți rata în acest tur Muzeul Prado, unul dintre cele mai prestigioase din Europa, cu o colecție impresionantă de 9000 de tablouri, 5000 de schițe 2000 de obiecte de decor, monede, medalii sau cărți vechi.

La fel de elegant și regal ca Madrid, este Aranjuez o destinație estivală preferată de bourbonii spanioli care au poruncit construirea unui palat în secolul al XVII lea, după modelul elegantului Versailles din Paris.

Aranjuez este un excelent punct de plecare spre Toledo, orașul celor trei culturi și unul dintre cele mai mari centre culturale din Evul Mediu. Urcă la Castelul Alcazar construit în secolul III, plimbă-te în Piata arabă Zocodover și vizitează Santa Maria la Blanca, cea mai veche sinagogă din Europa.

Andaluzia, locul de văzut de orice pasionat de călătorii

Destinație expresivă cu orașe istorice, coride ale toreadorilor și spectacole de flamenco, Andaluzia nu putea lipsi din Marele Tur al Spaniei, de la Europa Travel. Pășește în fascinanta cultură andaluză vizitând Cordoba, un oraș parte din patrimoniul UNESCO ce se întinde la poalele Munților Sierra de Cordoba, renumit pentru Mezquita – Marea Moschee cu arhitectură islamico-spaniolă. O plimbare în cartierul Judeira este un bun prilej să descoperi cultura evreiască și cele mai multe construcții de patrimoniu, inclusiv ultima sinagogă a orașului.

Turul în Andaluzia continuă cu explorarea orașului Sevilla unde vei vizita Mormântul lui Cristofor Columb, a orașului-port Cadiz unul dintre elegantele pueblos blancos ale Spaniei și Granada, ”giuvaierul din coroana maură”.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite 2018

Circuit Marele tur al Spaniei – tarif: 629 Euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mic dejun conform program, transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, ghid roman. *Tarif redus cu 10%: 699 euro – 629 euro, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii