MENIU CAUTĂ
19 Iun. 2018 15:11

(P) Stiluri și sfaturi cu privire la tipurile de pantofi bărbătești

Distribuie

În funcție de preferințele personale, dar ținând cont și de trenduri, bărbații poartă diverse tipuri de încălțăminte. Opțiunile sunt foarte diversificate, existând pantofi care pot mulțumi atât gusturi extravagante cât și preferințe mai „cuminți”. Totuși, în momentul în care se văd puși în situația de a alege, mulți dintre bărbați sunt puși în încurcătură sau sunt cel puţin uşor confuzi despre ce este potrivit lor.

Pentru a aduce câteva lămuriri în acest sens am apelat reprezentanții unui brand care a devenit un veritabil trendsetter în ceea ce privește încălțămintea. Este vorba despre ANNA CORI, un nume sub care se comercializează pantofi în peste 30 magazine fizice din întreaga țară și care își prezintă ofertele și în mediul online – www.annacori.com. Iată câteva exemple de stiluri, alături de pantofii care se potrivesc acestora.

Stilul sport, lejer

Acesta este, probabil, cel mai comun stil, însă nu într-un sens negativ. Este vorba despre un stil practic și comod, pentru cei cu o viață mai activă. Pentru cei care îndrăgesc acest concept, magazinele ANNA CORI pun la dispoziție o gamă vastă de pantofi sport barbati, în realizarea cărora se pune accent de fiecare dată pe calitate, durabilitate dar și design plăcut.

Stilul casual

Acest stil reunește numeroase opțiuni vestimentare, iar la capitolul încălțăminte există de asemenea diversitate. Iată câteva repere oferite de reprezentanții aceluiași brand:

Pantofi de tip brogue – se potrivesc de minune cu acest stil și sunt ușor de recunoscut, după perforațiile specifice, în modele variate. Sunt disponibili în cadrul magazinului online menționat în variante de culori și modele care pot completa cu succes ținute casual din cele mai diverse.

Pantofi de tip loafer – este vorba despre modelele care mai sunt cunoscute și sub denumirea de mocasini. Se asorteaza de asemenea cu stilul casual, sunt foarte comozi și în același timp foarte practici. Caracteristica acestora este lipsa sireturilor, prin urmare se pot încălța și descălța foarte ușor. Recomandarea este să nu fie asociați însă cu ținute ce pun accent pe eleganță, întrucât se aliniază mult mai bine cu ținute casual, de zi cu zi.

Pantofi de tip Monk – însăși denumirea sugerează proveniența acestui model. Pantofii de tip Monk erau purtați cu precădere de călugări și erau aleși datorită faptului că sunt foarte practici. Caracteristica lor de bază este sistemul de prindere cu cataramă, dar și durabilitatea. Se pare că au rezistat testului timpului, întrucât moda nu s-a învechit și sunt și în zilele noastre destul de căutați. Modele din această categorie pot fi găsite de asemenea în cadrul magazinului online ANNA CORI.

Stilul elegant

La această categorie pot fi încadrați pantofii Oxford, pantofii Derby, dar și ghetele de tip Chelsea.

Pantofii Oxford exprima eleganta prin aspectul clasic si liniile bine conturate. Se numara printre cei mai cunoscuți pantofi și sunt purtați la diverse ocazii unde eleganța este dress-code-ul impus. Nota lor caracteristică este prezența găurilor pentru șireturi foarte apropiate.

Pantofii de tip Derby sunt de asemenea considerați eleganți, însă la un nivel mai scăzut comparativ cu cei de tip Oxford. Aceștia se diferențiază în special prin materialul suplimentar cusut pe deasupra, pentru prinderea șireturilor.

Dacă aceste două modele sunt mai potrivite pentru sezonul cald, atunci când vine vorba de încălțăminte elegantă pentru sezonul rece își intră în rol ghetele de tip Chelsea. Acestea prezintă o prelungire peste gleznă, spre deosebire de pantofii din exemplele precedente. Nu prezintă șireturi, carâmbul fiind susținut pe gleznă cu ajutorul unui material elastic.

Deși utilizați în cercuri mai restrânse, există și pantofii de gală care se poartă numai cu ocazii și în conjuncturi deosebite și foarte elegante. Pot fi recunoscuți după căptușeala interioară din catifea și exteriorul lucios, dar și prin decorațiunea poziționată la baza bombeului, reprezentată de o fundă realizată tot din catifea. Acest model de pantofi a rămas în cărțile de stil ca fiind soluția potrivită pentru ieșirile la operă.

Odată cunoscute toate aceste stiluri, dar și încălțămintea care se aliniază lor, oricine poate face o alegere potrivită și inspirată. Cei interesați pot găsi în magazinele brandului ANNA CORI, ai cărui reprezentanți ne-au oferit și reperele anterioare, toate aceste tipuri de pantofi într-o gamă variată de modele, în culori diverse și cu garanția calității – pielea naturală din care este realizată fiecare produs al brandului denotă acest lucru.

Comentarii