Mergi direct la conținut »
Vânzările de televizoare cresc în România datorită Campionatului Mondial de fotbal. Televizoare Panasonic, LG, Sony, Samsung la Emag. Televizor Panasonic
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

IFA 2017. Panasonic se aliază cu Samsung și o companie a magnatului Rupert Murdoch pentru a produce televizoare și filme de înaltă calitate – VIDEO

De Daniel Ionașcu, . Ultimul update Marți, 02 ianuarie 2018, 17:49

Grupul japonez Panasonic se aliază cu gigantul coreean Samsung și cu o companie controlată de către magnatul media Rupert Murdoch pentru a crea un nou standard de calitate video, numit HDR10+.

Ad placeholder

Compania în cauză este 20th Century Fox este unul dintre cele mai mari studiouri de filme de la Hollywod, producător al unora dintre cele mai celebre filme din lume, precum Avatar, Titanic sau unele pelicule din seria Star Wars.

Concret, cele trei companii vor înființa o firmă mixtă, iar aceasta va dezvolta standardele tehnice pentru noul format HDR10+. Mai departe, aceasta va licenția tehnologia către producătorii de televizoare, playere Blu-Ray, decodoare media, dar și studiourilor interesate să realizeze filme în noul format. De asemenea, tehnologia va fi furnizată și producătorilor de cipuri care vor fi prezente în electronicele compatibile cu noul standard.

HDR10+ este o tehnologie de vârf care va oferi cea mai bună experiență de vizualizare utilizatorilor. Aceasta va oferi o calitate fără precedent a imaginilor, iar luminozitatea, culorile și contrastul vor fi optimizate automat pentru fiecare scenă.

Noi detalii despre tehnologia HDR10+ au fost prezentate la ediția din acest an a IFA, iar programul de licențiere va fi făcut public la CES 2018, care va avea loc în ianuarie 2018 în Las Vegas, SUA.

Samsung folosește tehnologia QLED pe televizoarele sale de top, în vreme ce Panasonic utilizează ecrane OLED, produse de către LG Display.


Citește și: Zoe Petre – omul de campanie al lui Emil Constantinescu, pe care l-a sprijinit, dar în care nu a crezut orbește

Ad placeholder
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close