09 Mai. 2016 11:33

Paradă grandioasă în Moscova. Rusia celebrează Ziua Victoriei | FOTO și VIDEO

Distribuie

Sărbătoare în Moscova. Rusia sărbătorește astăzi, 9 mai, Ziua Victoriei, prilej cu care a fost organizată o defilare militară impresionantă. Parada a fost deschisă de președintele rus, Vladimir Putin, cu un discurs în care a adus omagiu veteranilor și militarilor țării.

Anul acesta marchează 75 de ani de la începutul celui de al Doilea Război Mondial. În acel moment, viaţa poporului sovietic s-a schimbat. Prioritatea noastră era să ne apărăm patria', a spus liderul de la Kremlin, potrivit Sputnik News. Liderul de la Kremlin a vorbit  și despre terorismul cu care se confruntă astăzi mai multe țări.  În prezent, civilizaţia se confruntă cu o nouă ameninţare. Suntem pregătiţi să construim un bloc nou internaţional de securitate pentru a înfrânge terorismul', a insistat Putin. Astăzi este ziua Marii Victorii, ura!', a încheiat Putin.

Paradă de Ziua Victoriei în Moscova, Vladimir Putin

După discurs, fanfara militară a intonat imnul naţional. A urmat apoi startul focial al defilării. Aproximativ 10.000 de militari au participat la această paradă grandioasă. Totodată, 135 de vehicule militare au traversat Piața Roșie, în timp ce 71 de avioane au zburat pe deasupra ei.

Paradă de Ziua Victoriei în Moscova  Paradă de Ziua Victoriei în Moscova

Paradă de Ziua Victoriei în Moscova

Printre echipamentele militare care au defilat pentru prima oară în Piaţa Roşie se află avioane de luptă de tip Su-35. De asemenea, la paradă vor fi prezente tancuri de tip T-14 Armata, transportoare blindate, vehicule de luptă Kurganeţ şi tunuri Koaliţia-SV.

Paradă de Ziua Victoriei în Moscova

Evenimentele anuale care sărbătoresc victoria URSS asupra naziştilor, în cel de-al Doilea Război Mondial, numit şi Mare Război Patriotic în Rusia,  au devenit o ocazie ca industria militară rusă să îşi etaleze echipamentul.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 21 august 2018. Fecioarele au parte de o zi delicată
Loading...
Comentarii