De Petre Dobrescu,

Declarația pe proprie răspundere va fi obligatorie după 15 mai pentru a ieși din localitate.

Deplasarea persoanelor în afara localităților este permisă doar în anumite situații, printre care și activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber.

La această categorie sunt incluse: ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit, însă cu participarea a cel mult 3 persoane.

Activități permise fără condiții suplimentare

 1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 2. în scop umanitar sau de voluntariat;
 3. realizarea de activități agricole;
 4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 7. din alte motive justificate, precum: − îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; − îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; − asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; − deces al unui membru de familie.
 8. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 9. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 10. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 11. pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

În absența unuia dintre motivele de mai sus, părăsirea localității de domiciliu nu este permisă.

Citeşte şi:

Cum se va circula cu trenul începând de pe 15 mai: distanță de minimum un metru între călători, cușete cu un singur pasager (propuneri INSP)

Cum se va desfășura o vizită la cabinetul stomatologic, după 15 mai. Pacienților li se va lua temperatura la intrare (recomandări INSP)

Cum vor face pregătirea pentru examene elevii din anii terminali: maximum 10 persoane în clasă, verificarea temperaturii, purtarea măştii este obligatorie

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor