In timp ce majoritatea oamenilor isi „alinta” simtul olfactiv cu tot soiul de mirosuri placute, cum ar fi mosc, vanilie, santal sau tot felul de flori, sunt si persoane care sunt atrase de izurile stranii. Pentru acestea, doi americani produc parfumuri care miros a lapte, paine prajita, praf sau chiar cadavre.
„Atunci cand cream parfumurile, ne inspiram din mirosurile pe care oamenii le intalnesc in viata de zi cu zi. Probabil ca din aceasta cauza produsele noastre se bucura de un succes enorm”, a declarat Christoph Brosius, unul din cei doi patroni ai firmei „Demeter Fragrances Library”, din New York. El a renuntat in urma cu sapte ani la postul foarte bine platit dintr-o mare firma producatoare de cosmetice si a inceput, impreuna cu Christoph Gable, sa produca parfumuri „neconventionale”. Astazi, lista produselor realizate de cei doi americani numara peste 100 de parfumuri, cu mirosuri care mai de care mai ciudate.
„Recream mirosuri care, la un moment dat, au jucat un oarecare rol in viata noastra. Ne-am gandit ca si alti oameni sunt dornici sa-si aminteasca de un anumit moment din viata. De exemplu, foarte apreciate sunt parfumurile cu miros de paine prajita, lapte condensat, bauturi alcoolice, legume, gunoi sau chiar zapada. Scopul nostru este sa-i dam posibilitatea clientului sa sa „intoarca” intr-un anumit loc sau timp din trecutul sau, chiar daca numai prin intermediul senzatiilor olfactive”, explica Christoph Brosius.
Cu timpul, cei doi au inceput sa produca anumite parfumuri la comanda, pretul diferind in functie de complexitatea formulei folosite si putand ajunge pana la 100 de dolari. „Cea mai ciudata cerere a venit din partea unui fost angajat al unei morgi. Iesit la pensie, batranul ducea „dorul” mirosului insuportabil din sala de autopsie si ne-a cerut un parfum care sa-i aminteasca de izul cadavrului in descompunere. Desi initial am fost tentati sa refuzam aceasta cerere, am luat-o ca pe o provocare. Am vrut sa vedem daca putem realiza un astfel de parfum. Am lucrat o saptamana intreaga, dar pana la urma am reusit. Pensionarul a fost atat de multumit incat acum vine la intervale regulate sa cumpere acest parfum de la noi. Un alt client ne-a povestit ca s-a mutat de cateva decenii la New York dintr-o regiune rurala si ii este dor de mirosul prafului si al balegarului. Am realizat si un astfel de parfum”, a mai spus Christoph Brosius.

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează