De Mihai Niculescu,

Transformarea părintelui Arsenie Boca în sfânt era în vizorul înalților prelați de mai multă vreme, dar scandalul mărcii nu a făcut decât să grăbească lucrurile. Un bărbat din Arad a chemat Poliția de mai multe ori în ultimele săptămâni la comercianții de icoane, în calitate de reprezentant al unui român stabilit în Anglia care înregistrase acolo marca marca “Boca părintele şi Arsenie” la Oficiul European de Proprietate Intelectuală. Banii sunt în spatele scandalului, pentru că deținătorul mărcii cere un procent din vânzarea obiectelor bisericești.

“Tulburat de oameni care nu au nicio legătură cu biserica, cu moştenirea spirituală a părintelui, Mitropolitul Ardealului a pus într-un mod accentuat problema intensificării procesului de canonizare a părintelui Arsenie Boca. Asta nu înseamnă că se va trece mai repede sau mai puţin riguros” a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Română.

”Va dispărea și obiectul acestei nefirești uneltiri”

“Numele se va schimba din „Părintele Arsenie Boca” în cel de „Sfântul Arsenie”. În locul fotografiei cu chipul Părintelui, atât de multiplicată de doritorii de câștig necinstit, va fi zugrăvită și aprobată de către Sfântul Sinod icoana sa de sfânt, cu chipul transfigurat prin lucrarea harului lui Dumnezeu. Astfel, va dispărea și obiectul acestei nefirești uneltiri!” a declarat pentru tribuna.ro, Mitropolitul Ardelului, IPS Laurenţiu Streza.

Raportul comisiei speciale va fi înaintat Sinodul Mitropolitan de la Sibiu iar apoi dezbaterile se vor muta la Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Acolo se va decide dacă părintele Arsenie Boca va deveni sfânt.

Daniel Gheorghe, deținătorul mărcii “Boca părintele şi Arsenie” susține că va lupta pentru drepturile sale. “Ne aşteptam la aşa ceva. Pe noi nu ne deranjează, noi avem dreptul pe toate pozele cu el.”


VIDEO/ Nicole Cherry și-a înregistrat numele la OSIM cu un an înainte să se lanseze. „Nu știam dacă o să prind la public sau nu, dar am zis că trebuie să am un nume clar”


 

Gigi Becali, moment fabulos în trafic! Ce întrebare i-a pus polițistul care l-a tras pe dreapta
GSP.RO

Gigi Becali, moment fabulos în trafic! Ce întrebare i-a pus polițistul care l-a tras pe dreapta