MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Pasageră amenințată cu debarcarea, din cauza ținutei. Cum era îmbrăcată femeia

Distribuie

O companie aeriană și-a cerut scuze unei pasagere de 21 de ani, după ce anterior o amenințase cu debarcarea. Motivul a fost îmbrăcămintea sa "necorespunzătoare".

Emily O’Connor, care a călătorit cu un zbor al companiei britanice Thomas Cook Airlines, din Birmingham (Marea Britanie) până în Tenerife (Spania), în data de 2 martie, a declarat că – înainte de decolare – echipajul aeronavei i-a spus că îmbrăcămintea sa, alcătuită dintr-un pantalon lejer cu talie înaltă și o bustieră, este „ofensatoare și inadecvată”.

Mai mult, au amenințat-o cu debarcarea, dacă nu își schimbă ținuta. Tânăra susține că așa a umblat și prin aeroport și nu a pățit nimic, dar recunoaște că i s-a atras atenția să se acopere, atunci când va ajunge la poarta de îmbarcare.

Nu a făcut-o, iar când a intrat în avion, căpitanul și patru membri ai echipajului i-au spus să-și pună un sacou sau, altfel, coboară din avion. Căpitanul chiar s-ar fi repezit la bagajul său, pentru a-și pune în practică amenințarea.

„Zburând de la Birmingham la Tenerife, Thomas Cook (compania aeriană-n.r.) mi-a spus că mă vor da jos din avion dacă nu îmi acopăr ținuta care ‘provoacă ofense’ și este ‘inadecvată’. Erau patru membri ai echipajului în jurul meu, pentru a-mi lua bagajele cu scopul de a mă debarca”, a scris Emily, pe Twitter.

O’Connor a mai spus că s-a ridicat în picioare și i-a întrebat pe ceilalți pasageri dacă au fost ofensați de tinuta ei și nu au primit niciun răspuns.

Până la urmă, ea a primit un sacou de la vărul său, care avea loc în partea din față a avionului, fiind urmărită până când și-a pus hana fizic pe ea.

„Ne pare rău că am deranjat-o pe domna O’Connor. Este clar că am fi putut gestiona mai bine situația”, a declarat un reprezentant al companiei aeriene, pentru CNN.

Totuși, susține reprezentantul companiei aeriene „Thomas Cook”, acțiunea echipajului a avut la bază un regulament care trebuie respectat la bordul aeronavelor.

„În comun cu majoritatea companiilor aeriene, avem o politică de îmbrăcăminte adecvată, care se aplică în mod egal bărbaților și femeilor de toate vârstele, fără discriminare, iar echipajele noastre au sarcina dificilă de a implementa această politică și nu au întotdeauna dreptate”, a adăugat acesta.

Politica de îmbrăcăminte a companiei aeriene stipulează că pasagerilor care poartă îmbrăcăminte inadecvată (inclusiv obiecte cu slogane ofensive sau imagini) nu li se va permite să călătorească decât dacă este posibilă o schimbare a ținutei. De asemenea, aceștia trebuie să poarte încălțăminte în picioare, în timp ce se află în aeronavă.

Anul trecut, în septembrie, un avion a fost întors din drum din cauza unui pasager recalcitrant. Află mărturii de la bordul aeronavei!

FOTO – Twitter.com & blog.thomascookairlines.com


Citește și… Pasagerii unui avion au făcut chetă pentru a cumpăra o piesă fără de care aeronava nu putea decola


 

Comentarii