MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Vicepremierul Paul Stănescu spune că Iohannis trebuie suspendat din funcție, dacă nu semnează revocarea lui Kovesi

Distribuie

Vicepremierul Paul Stănescu spune că Iohannis trebuie suspendat din funcție, dacă nu semnează revocarea lui Kovesi, Anunțul a fost făcut, miercuri, la Senat, el precizând că o decizie va fi luată de conducerea PSD.

„Şi eu sunt de aceeaşi părere cu doamna vicepreşedinte Olguţa Vasilescu, dar va fi o decizie a partidului, nu vom lua o decizie separat. Fiecare îşi spune punctul de vedere, dar va fi o decizie în partid. Da şi eu spun că trebuie suspendat (preşedintele Iohannis – n.r.) în momentul în care nu semnează revocarea. O să aşteptăm să vedem. A zis că mai are puţin de citit, nu aşa mult, aşa a zis preşedintele, şi în momentul în care va spune că nu este de acord cu decizia CCR, sigur, în partid, vom decide ce facem în continuare. Vom analiza din toate punctele de vedere şi vom lua o decizie în partid”, a afirmat Stănescu, la Palatul Parlamentului.

El i-a urat preşedintelui cu ocazia zilei de naştere „La mulţi ani!” şi „să respecte legile”.

Liderii PSD cer suspendarea lui Iohannis.

Ministrul Muncii a anunţat că, dacă preşedintele României nu va semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, atunci este motiv clar de suspendare a şefului statului. Lia Olguţa Vasilescu a spus că acest lucru este prevăzut chiar în legea fundamentală, dar în PSD nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Declaraţia ei vine după ce Klaus Iohannis a spus că motivarea CCR are „o abordare politică”.

Potrivit unor surse politice, liderii social-democraţi trebuie să comunice public faptul că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia, dacă nu semnează decretul de revocare a şefei DNA. Ca atare, sancţiunea prevăzută de Constituţie este chiar suspendare.

 ”Este nevoie să reacţionez într-un timp rezonabil, nu putem să stăm până în decembrie”, a spus preşedintele, marți, la Palatul Cotroceni, despre decizia CCR în privința Laurei Codruța KOvesi, el precizând că o eventuală demisie a șefei DNA, paradoxal, nu ar detensiona situația.

Citește mai multe despre paul stanescu și suspendare pe Libertatea.

Comentarii