În lunile octombrie și noiembrie din 2021, bucătarul pensionar nu și-a mai primit, brusc, pensia. Frey a pus mâna pe telefon și a sunat la la Instituția de Asigurări Sociale (SVA) din cantonul Zurich, pentru a lămuri situația. 

„Înseamnă că eu vă sun din viața de apoi!”

„Am vrut să știu ce înseamnă asta. Angajatul care mi-a răspuns mi-a zis textual: asta înseamnă că ați decedat”, a declarat seniorul.

Dialogul absurd cu angajatul de la celălalt capăt al firului a continuat „Cum adică sunt mort? Păi ce, vi se pare că v-am sunat din viața de apoi?”.

Discuția a fost un șoc pentru Frey, care suferă de o boală pulmonară cronică și trebuie să se alimenteze artificial cu oxigen.

Greșeala s-a reparat și a primit scuze

Plata a pensiei a fost oprită accidental și, de fapt, persoana decedată era fosta soție, de care divorțase în urmă 40 de ani. Angajatul responsabil i-a blocat în mod greșit pensia lui Frey, în loc de cea a fostei neveste.

Purtătoarea de cuvânt a Asigurărilor Sociale Cantonale, Daniela Aloisi, a explicat că astfel de cazuri sunt rarisime: „Eu nu am cunoștință de vreunul și sunt de 20 de ani la SVA Zurich. Greșeala a fost corectată rapid, cu scuzele de rigoare”.

A scăpat dintr-un accident aviatic

Neplăcuta problemă cu pensia i-a amintit de alt eveniment când a fost aproape de „lumea de dincolo”.

„În octombrie 1979, am supraviețuit unui accident de avion. Eram într-un Swissair Douglas DC-8, care a aterizat forțat la Atena și a luat foc. 14 persoane au murit în accident. Eu am fost grav rănit”, a rememorat Ulrich.

Foto: captură Blick

Urmărește-ne pe Google News