Mergi direct la conținut »
Percheziții la centrul comercial Unirea! Alexander Adamescu, suspectat că a folosit banii magazinului pentru a-și plăti avocații din Anglia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Percheziții la centrul comercial Unirea! Alexander Adamescu, suspectat că a folosit banii magazinului pentru a-și plăti avocații din Anglia

Percheziții la centrul comercial Unirea! Alexander Adamescu, suspectat că a folosit banii magazinului pentru a-și plăti avocații din Anglia

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) şi procurori de la Parchetul Capitalei efectuează luni percheziții la centrul comercial Unirea din București, precum și la domiciliul unui director general al magazinului. Perchezițiile au loc într-un dosar de delapidare, au declarar surse juridice pentru Mediafax. 

De Ioana Tomescu,

Anchetatorii suspectează că Alexnader Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a luat bani din societate pentru a-i folosi în interes personal. Mai exact, pentru a-și plăti avocaţii care îl reprezintă în Marea Britanie, scrie Mediafax.

În acest sens, procurorii ridică documente şi date informatice. De asemenea, Bogdan Antonescu, director general adjunct al Unirea Shopping Center, urmează să fie audiat în această cauză de către poliţişti.

Prejuidiciul estimat în acest dosar este de un milion de euro, au declarat surse judiciare.

Pe 16 octombrie 2018, apărătorii lui Carmen Adamescu l-au acuzat, prin intermediul unui comunicat de presă, pe Alexander Adamescu că şi-ar fi plătit avocaţii, folosindu-se de poziţia sa de director al Unirea Shopping Center, prejudiciul fiind de 200.000 de euro.

„La pagina 11 din raportul ANAF se menţionează suma de 905.372 lei ce a fost achitată către „SC Michon de Reya” prin trei transferuri bancare efectuate în 14 noiembrie, 22 noiembrie şi 8 decembrie 2017, adică după înlocuirea Doamnei Carmen Adamescu cu Alexander Adamescu la conducerea USC (Unirea Shopping Center, n.r.)”, se arată în comunicat.

Pe 24 ianuarie 2017, Dan Adamescu a murit, la vârsta de 68 de ani, într-un spital privat din București. Familia acestuia a început apoi un război pe averea omului de afaceri. Carmen Palade, fostă Adamescu, a fost înlocuită la conducerea Unirea Shopping Center de către Alexander Adamescu, fiul fostului om de afaceri.

Potrivit Newsweek România, Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, este directorul firmei Nova Group Investments BV și moștenitorul unei părți din averea milionarului, estimată la 800 de milioane de euro. Pe numele său există un mandat de arestare european, din iunie 2016. Adamescu este acuzat că în 2013 ar fi mituit doi judecători de la Tribunalul București.

Close
Închide
  Close