MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 19:51 , de Theodor Istrate

Pericol de explozie în Moinești. Un tren cu produse petroliere a lovit o mașină condusă de un șofer băut

Distribuie

A fost pericol de explozie vineri după-amiază, în municipiul Moinești, din județul Bacău, după ce un tren cu vagoane încărcate cu produse petroliere a lovit o mașină condusă de un șofer băut care nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată. Norocul a fost că trenul circula cu viteză mică, astfel încât și conducătorul auto a scăpat nevătămat.

O parte dintre locuitorii municipiului Moinești puteau fi martorii unei catastrofe de proporții uriașe dacă mecanicul unei locomotive care tracta o garnitură de vagoane pline cu produse petroliere nu circula cu viteză redusă în dreptul unei treceri la nivel cu calea ferată din oraș. Și asta după ce un șofer de 58 de ani nu s-a asigurat corespunzător și a forțat respectiva trecere, mașina pe care o conducea fiind lovită în plin de locomotivă.

Din fericire, mecanicul a reușit să oprească trenul în câțiva metri, fără ca garnitura să deraieze, iar șoferul s-a evacuat la timp, fără să sufere leziuni.

Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat în zonă pentru a asigura măsurile specifice de prevenire a unui posibil incendiu.

”În urma cercetărilor, s-a stabilit că șoferul nu a acordat prioritate la respectiva trecere la nivel cu calea ferată. În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat că bărbatul de 58 de ani avea o alcoolemie de 0,27 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, a declarat, vineri, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bacău, Cătălina Crețu.

Polițiștii din Bacău i-au reținut șoferului permisul de conducere în vederea suspendării, fiind, totodată, sancționat contravențional.

Citește și: REPORTAJ: Irina Coșescu, prima nevăzătoare care a urcat pe un gheţar din Oceanul Arctic: „Viaţa mi-a arătat că sunt în stare de orice. Cerul este limita!”

Citește mai multe despre Moinești și tren pe Libertatea.

Comentarii