UPDATE. Pericol pe litoral. O bombă de 4 kilograme a fost găsită pe plaja din Eforie Sud

17 iulie 2017 14:59

O bombă de aviație, care cântărește 4 kilograme, a fost descoperită pe plaja din Eforie Sud, luni dimineață.

UPDATE. Bomba cântărește 4 kg și este o bombă incendiară din Al Doilea Război Mondial. Bomba a fost găsită în jurul orei 9, iar la 9:15 pirotehniștii erau deja pe plajă. Bomba a fost adusă de curenții marini, care sunt foarte puternici în perioada asta.

În momentul de față, bomba se află în depozitele pompierilor constănțeni de la ISU Dobrogea și va fi detonată într-un poligon, prin explozie controlată, însă doar după ce vor fi găsite mai multe bombe, pentru a fi detonate împreună.


Bomba, despre care specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au precizat că ar fi una incendiară, a fost adusă la mal de marea agitată.

Martorii care au găsit-o au sunat imediat la numărul unic de urgență 112, iar un echipaj de pirotehniști a ridicat proiectilul și l-a transportat la un depozit, acesta urmând a fi distrus, notează ReporterNTV.

Tot luni, un bărbat a făcut un anunţ pe contul lui de Facebook. O mină de proveniență germană, rămasă neexplodată din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost decoperită de un scafandru, la câțiva metri în larg, în zona Cazinoului din Constanța.

„Atenție pescari! Acum vreo zece zile am filmat în zona Cazinoului Constanța o mină WW2, EMC germană. Nu, nu este o glumă! Atenție, mai ales cei cu bărcile. Sper să se rezolve cât mai rapid cu grozăvia asta”, a scris Liviu Marinescu în grupul de Facebook – Pescuit la Marea Neagră.


Citește și: REPORTAJ/ Păpuşile Barbie româneşti, lacrimi ale unor amintiri din copilărie


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro