Mergi direct la conținut »
Pesta porcină africană a fost confirmată şi în judeţul Argeş
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pesta porcină africană a fost confirmată şi în judeţul Argeş

Pesta porcină africană a fost confirmată şi în judeţul Argeş

Pesta porcină africană se extinde și a fost confirmată la patru porci dintr-o gospodărie din satul Negraşi din judeţul Argeş Anunțul a fost făcut de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), la sfârșitul acestei săptămâni.

„În data de 2.11.2018 Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia virusului Pestei Porcine Africane (PPA) la patru porci, dintr-o gospodărie din satul Negraşi, comuna Negraşi, judeţul Argeş. Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor din judeţul Argeş s-a întrunit în această dimineaţă, pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli”, potrivit Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

Gospodăria din Argeș a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei.

Jale mare în satul doljean Comănicea, din comuna Secu, după ce marți după-amiază a fost confirmat primul caz de pestă porcină africană într-una din gospodăriile din sat. Localnicii nu au mai pus geană pe geană o noapte întreagă, așteptând autoritățile să ia o decizie în privința animalelor pe care le au în gospodării.

Citește și

Ce salariu are Sorin Grindeanu la ANCOM. Instituția a făcut publică suma încasată de fostul premier

 

Close
Închide
  Close