Mergi direct la conținut »
FOTO & VIDEO | Peste 20 de tornade au făcut ravagii, într-o singură zi, în statul american Illinois! Zeci de oameni au fost răniți. ”Este un miracol că nu a murit nimeni” Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO & VIDEO | Peste 20 de tornade au făcut ravagii, într-o singură zi, în statul american Illinois! Zeci de oameni au fost răniți. ”Este un miracol că nu a murit nimeni”

FOTO & VIDEO | Peste 20 de tornade au făcut ravagii, într-o singură zi, în statul american Illinois! Zeci de oameni au fost răniți. ”Este un miracol că nu a murit nimeni”

Zeci de oameni au fost răniți, după ce 20 de tornade au măturat centrul statului Illinois, sâmbătă. Martorii au surprins fenomenele naturale și au postat imaginile pe internet.

Locuitorii din orașul Taylorville, unde s-au înregistrat cele mai multe victime, au putut vedea chiar două tornade înaintând în paralel. Lunile în care se înregistrează cele mai multe astfel de fenomene sunt aprilie și iunie, tornadele formate în decembrie fiind foarte rare, scrie abc7chicago.com.

Furtunile au distrus sute de case și au smuls copacii din rădăcini. Liniile de înaltă tensiune au fost puse și ele la pământ de fenomenele extreme. 21 de oameni au fost răniți în total.

„Este un miracol că nu a murit nimeni. În total, 12 localități au fost lovite de tornade sâmbătă și vineri noaptea”, a declarat Guvernatorul statului Illinois, Bruce Rauner.

De altfel, Rauner a activat Centrul de Operații de Urgență sâmbătă ziua.

„Am activat centrul cu scopul de a monitoriza cu atenție situația, pentru a menține contactul cu oficialii locali și să ne mobilizăm rapid în cazul în care este nevoie de ajutorul nostru”, a mai declarat Guvernatorul.


CITEȘTE ȘI: Comisarul Gărzii de Mediu Iași care a lovit-o pe Ana și-a schimbat declarația și dă vina pe fata de 18 ani paralizată: „Nu a traversat pe trecerea de pietoni!”


FOTO: TWITTER

Close
Închide
  Close