Mergi direct la conținut »
Peste 2000 de credincioși au participat la Pelerinajul ortodox de Florii
Ştiri Libertatea > Ştiri > Peste 2000 de credincioși au participat la Pelerinajul ortodox de Florii

Peste 2000 de credincioși au participat la Pelerinajul ortodox de Florii

Cu o zi înaintea Floriilor, peste 2000 de credincioși și clerici au mers în procesiune de la Mânăstirea Radu Vodă până la Patriarhie.

La Mânăstirea Radu Vodă, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanu, a oficiat slujba de Vecernie, apoi a sfințit ramuri de salcie, dăruite credincioșilor.

Procesiunea s-a desfășurat pe următorul traseu: bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Şerban Vodă (cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou), strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la Biserica Sfânta Ecaterina, paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul), strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei. În jurul orei 18.00, pelerinajul s-a încheiat în fața Catedralei Patriarhale.

Oprire pe traseul Pelerinajului de Florii, la Biserica Sfânta Ecaterina

Patriarhul Daniel i-a întâmpinat pe pelerini și a rostit o rugăciune de binecuvântare și un cuvânt de învățătură. Evenimentul s-a încheiat cu sfințirea icoanei praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.

Interzisă de regimul comunist în 1948, tradiția pelerinajelor din ajunul Floriilor a fost reluată în România din anul 2008. Procesiunea de Florii este o refacere, în plan simbolic, a drumului parcurs de Iisus Hristos din Betania până la Ierusalim, cu o săptămână înainte de Patimi și de Înviere.

Procesiunea de Florii a pornit de la Mânăstirea Radu Vodă

 

 
 
Close
Close
Închide