MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Pești pirania, găsiți într-un lac din Anglia unde se joacă copiii și unde mai multe rațe au dispărut

Distribuie

Peștii pirania într-un lac din Marea Britanie au fost descoperiți de pescari, în regiunea Doncaster. Este neobișnuit pentru această specie de pești carnivori să trăiască așa departe de locul lor de baștină, râurile din Amazon, America de Sud.

Oamenii din apropierea lacului Martinwells, în partea de sud a comitatului Yorkshire, au început să-și pună întrebări când populația de rățuște aproape a dispărut și au pus asta pe seama descoperirii a doi pești pirania. O mămică de 32 de ani, Toni Hooper, i-a găsit duminica trecută, în timpul unei plimbări cu familia, relatează metro.co.uk.

Când mi-am dat seama ce sunt m-au trecut fiori pe șira spinării. Acesta este un loc frecventat de familii, oameni care își plimbă câinii și pescari. E întotdeauna aglomerație aici. Este și un loc de joacă, iar copiii se joacă și în apă iar cei mari înoată în lac. Pe mine n-o să mă vedeți intrând în lac” a spus femeia.

Am venit să dăm de mâncare la rățuște, duminică, și am observat că nu mai era decât o singură rață cu doi pui. Sunt o iubitoare a naturii. Am mai vorbit cu vecinii și ne-am dat seama că și ei au observat că sunt mult mai puține rățuște” a mai spus femeia.

Prietenul ei este pescar și a observat și el că prinde din ce în ce mai puțin pește.

Peștii pirania au fost descoperiți de un alt pescar. Soția lui a relatat cum a făcut descoperirea.

Soțul meu se uita către marginea lacului și a observat un pește plutind în apropierea pontonului. A reușit să-l scoată din apă și deși se pricepe la speciile de pești, nu și-a dat seama din primul moment ce putea fi. S-a uitat cu atenție și i-a observat dinții, și atunci s-a gândit că ar putea fi pirania. A mers acasă și a căutat pe Google, dându-și seama că observația lui era corectă” a explicat Lisa Holmes.

Nu ne venea să credem că am descoperit un pirania într-un lac liniștit din Doncaster, nu e ceva ce te aștepți să vezi aici. Ne-am gândit că pestele pirania a fost animalul de companie al cuiva, nu l-a mai vrut și l-a aruncat în lac” a mai spus femeia.

Acesta ar putea fi un răspuns la întrebarea cum au ajuns peștii pirania în lac, spune expertul Helen Thompson, care spune că există o categorie de iubitori de animale interesați de peștii pirania. Când aceștia capătă dimensiuni mari, îi aruncă într-un lac, iar asta nu e deloc o idee bună, pentru că aceștia ucid tot ce le iese în cale, a adăugat expertul. Pirania sunt periculoși și pentru oameni, pe care îi pot mușca sau chiar ucide.

Sursa foto: Pixabay


Citește și: Emilia Șercan, la „Adriana Nedelea la FIX”, despre amenințarea cu moartea primită: „A fost un mesaj explicit, extrem de dur”


 

Comentarii