Furadanul este atât de otrăvitor, încât un singur mililitru din aceast produs poate fi fatal unui om matur. Ingerată, substanţa blochează o enzimă vitală – colinesteraza – decesul survenind în câteva minute.
Carbofuranul a fost folosit masiv în Statele Unite începând cu anul 2002, în urma unei invazii de insecte dăunătoare asupra culturilor de soia. Pesticidul a ucis toate insectele, dar din cauza lui sute de păsări care ingerau involuntar substanţa mureau în fiecare zi. De asemenea, Furadanul era folosit pe scară largă, dar ilegal, de fermierii americani pentru otrăvirea coioţilor, vulturilor sau ratonilor. În consecinţă, Agenţia de Protecţia a Mediului din SUA a cerut interzicerea produsului pe teritoriul american.
O altă ţară care intenţionează interzicerea oficială a Furadanului este Kenia. De câţiva ani de zile, băştinaşii Maasai folosesc acest pesticid pentru a ucide leii şi hienele care le vânează vitele. Pentru a opri otrăvirea leilor, o agenţie nonguvernamentală care protejează viaţa sălbatică a promis băştinaşilor că vor primi compensaţii de 200 de dolari pentru fiecare vită mâncată de marile feline. În ciuda promisiunii, băştinaşii africani continuă să ucidă leii cu Furadan.
În România, otrăvirea câinilor comunitari din oraşe cu pesticidul pe bază de carbofuran este o practică veche şi din ce în ce mai frecventă.