Mergi direct la conținut »
PNL critică stimulentul de 500 de lei acordat de Firea pentru persoanele cu handicap: Impactul bugetar e de 78 milioane de euro
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PNL critică stimulentul de 500 de lei acordat de Firea pentru persoanele cu handicap: Impactul bugetar e de 78 milioane de euro

PNL critică stimulentul de 500 de lei acordat de Firea pentru persoanele cu handicap: Impactul bugetar e de 78 milioane de euro

Vicepreşedintele PNL Bucureşti Ciprian Ciucu, consilier în cadrul CGMB, a criticat, marți, într-o conferință, decizia Primăriei Capitalei de a acorda un stimulent de 500 de lei, pentru persoanele adulte cu handicap. El a atras atenția că impactul bugetar al acestei măsuri care urmează să fie supusă votului în ședința CGMB de miercuri este de 78 milioane de euro și nu ajută aceste persoane în reintegrarea lor socială.

De Valentina Postelnicu,

„Problema cu această măsură este că nu ţine cont de gradul de handicap: I, II sau III. Adică, cineva care nu are un deget primeşte aceeaşi sumă ca o persoană care este imobilizată. Şi se spune că este pentru integrare. De obicei, oamenii care au probleme cu integrarea, nu prin bani se integrează. Din contră, dacă le dai bani, asta arată că le menţii starea în care se află. Au nevoie de servicii sociale şi servicii special dedicate integrării, cum ar fi un centru multifuncţional, accesibilizat pentru astfel de categorii, unde să facă fel şi fel de cursuri”, a spus Ciucu.

Consilierii PNL au criticat și modul în care a fost realizată deratizarea în Capitală.

Ciucu a declarat că, în calitate de consilier general, a primit „foarte multe plângeri” de la cetăţeni „din cauza şobolanilor care au invadat” Bucureştiul, și i-a acuzat pe primarii social-democraţi că „nu s-au putut coordona” în aşa fel încât să realizeze deratizarea în acelaşi timp, astfel că șobolanii s-au mutat dintr-o zonă în alta.

„E nevoie de un plan de igienizare care să fie unitar şi integrat. De ce? Pentru că şobolanii au picioare. Şi dacă un primar face într-un sector deratizarea, şobolanii se mută pe alte străzi. Specialiştii spun că e nevoie de un operator care să facă această deratizare concentric, de la exterior către interior, susţinut, cu resurse suficiente”, a susţinut Ciprian Ciucu.

Citește și: Cristina Cioran a fost la plajă în Constanța, însă a avut parte de un șoc. “Mi se pare rușinos. Este inadmisibil”

Close
Închide
  Close