Stilistul Irina Markovits susţine, pe stylediry.ro că acum, pentru că se mai încălzeşte, e cazul să renunţăm la apreschiuri, la pufoaice, la cagule, la puloverele cu reni şi la pantalonii flauşaţi, în favoarea unor haine mai apropiate de stilul urban.
„De fapt, toate exemplele de mai sus – reminescenţe ale tendinţelor din iarna lui 2010 – nu ar trebui să facă parte din moda urbană. Locul pufoaicelor imense nu este pe strada, ci pe pârtie. Dacă am vrea cu adevărat să ne inspirăm din această directie stilistică, ar trebui să tragem cu ochiul în vestiarul skiorilor din anii ’60-’70, să echilibrăm tricotajele groase cu materiale fluide, inserţiile de blană cu broderii, jerseuri, piele, să adaugăm fermoare şi grafisme geometrice, să purtăm căciuliţe şi cape scurte”, e de părere stilistul Irina Markovits, adăugând că în sezonul acesta, vestimentaţia comparabilă cu cea pentru ski a apărut doar în câteva colecţii: la Mulberry şi Burberry (sub forma unor geci matlasate), Lacoste (care mulează neopren şi lycra într-o colectie inspirată de uniformele create de Lacoste pentru echipa nationala de ski a Franţei în 1966), Michael Kors ( care mizează pe fire de caşmir şi alpaca) sau Tsumori Chisato (maestrul celor mai cool urban-montane outfituri).
„Problema acestei cvasi-tendinţe este că arată bine doar în variante glamour, de lux. Altfel spus, avem nevoie de un anume pulover, cu o anume grosime, din fire de o anume calitate şi cu un imprimeu bine ales”, e de părere stilistul, care ne sfătuieşte să uităm de puloverul gros XXL din acril din moda anilor 80, care ne acopera fesele şi de echipamentul geacă matlasată, vestă din polar, ghete apres-ski, care nu au nimic elegant sau feminin.
„Dacă ţineţi neapărat, puteţi purta aşa ceva când mergeţi într-un weekend la munte, la o cabană. Idem cu gecile roz fucsia din fâş matlasat, care ar trebui să ardă retinele doar pe pârtie şi cizmele cu exteriorul din blană sau cu franjuri nesfârşiţi. Există suficient de multe modele de mantouri şi paltoane, botine şi cizme în magazine, încât să nu fie nevoie să recurgem la echipamentul de ski”, conchide Irina Markovits.