Mergi direct la conținut »
Podul rutier peste Olt de la Slatina va fi reabilitat. Lucrările vor fi realizate de un consorțiu italian
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Podul rutier peste Olt de la Slatina va fi reabilitat. Lucrările vor fi realizate de un consorțiu italian

Podul rutier peste Olt de la Slatina va fi reabilitat. Lucrările vor fi realizate de un consorțiu italian

Podul rutier peste Olt de la Slatina va fi reabilitat. Lucrările vor fi realizate de un consorțiu italian, contractul de atribuire a lucrării fiind semnat recent de către reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Consorțiul format din cele cinci firme italiene are trei luni la dispoziție să întocmească documentația tehnică, iar lucrările propriu-zise ar trebui să înceapă anul viitor.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, a declarat că firmele respective au la dispoziţie trei luni  pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie.

„Anul acesta, se va face proiectarea. Proiectul tehnic trebuie avizat în CTE, trebuie obținute avizele şi autorizaţiile necesare. După aceea, se va da ordin de începere pentru execuţie”, a explicat Motorga.

Deocamdată, a precizat Motorga, nu se cunoaște ruta ocolitoare pe care se va circula după închiderea traficului rutier pe Podul Olt.

„În studiul de fezabilitate, ruta ocolitorare este la Moşteni. Vom vedea dacă rămâne aceasta, aşteptăm proiectul şi propunerea pentru ruta ocolitoare. Va fi o discuţie comună şi vom alege varianta optimă”, a mai spus Motorga.

Investiția se ridică la 26,35 milioane lei fără TVA și este finanţată cu bani de la bugetul de stat. Proiectul este gestionat de Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

În drumul de pe Podul Olt au apărut mai multe gropi, iar angajații SDN Slatina au împrejmuit zona cu balize de ocolire. În 2010, în dreptul unui picior al podului a apărut o groapă de o jumătate de metru în carosabil, care a fost acoperită după câteva zile în care s-a circulat cu foarte mare dificultate.

Citește și: ANALIZĂ / Amnistia fiscală pe înțelesul tuturor: ”Unii sunt mai deștepți și alții mai proști”

Close
Închide
  Close