Mă numesc Adina Dărăbanţ, sunt din jud. Hunedoara, am 32 de ani şi doi copii minunaţi. Am citit în ziarul Libertatea reţetele publicate şi mi-au plăcut. Când vin de la serviciu, încerc să gătesc ceva rapid, ca să am mai mult timp liber pentru cei mici. M-am gândit să particip la concurs şi, deoarece suntem în Postul Sfintelor Paşte, vă trimit o reţetă delicioasă, în care carnea este înlocuită cu bucăţi de soia şi ciuperci. Sper să fie pe placul cititorilor.
Mod de preparare
Ingrediente: două cepe, 100 g cuburi de soia, 300 g de ciuperci (proaspete sau de la conservă), 50 ml ulei, 100 g suc de roşii, o lingură de vegeta, două linguri de ketchup, sare, piper, două linguri de făină, doi căţei de usturoi, o linguriţă de boia dulce.
Preparare: Soia se pune în 500 ml de apă fierbinte, împreună cu vegeta şi se lasă 20 de minute să se umfle. Se fierb 10 minute ciupercile (dacă sunt proaspete), iar dacă sunt conservate se scurg de zeamă. Se căleşte ceapa în uleiul încins şi după ce s-a înmuiat se presară peste ea boia. Se adaugă cuburile de soia şi ciupercile, se călesc împreună cam cinci minute, după care se toarnă puţină apă şi se lasă să mai fiarbă 10 minute. Se adaugă sucul de roşii, ketchup-ul şi se continuă fierberea încă cinci minute. Din zeama rămasă de la soia se face un sos cu făină, care se pune în cratiţă. Se adaugă usturoi, sare şi piper după gust şi se mai fierbe încă cinci minute.
Linge-te pe degete savurând această tocană de legume!
Detalii legate de premiu la tel. 021.209.33.60
Trucuri de la cititori
– Ceapa încolţită nu trebuie aruncată. O puteţi planta în ghivece. Noii vlăstari verzi se taie şi se folosesc la salate, omlete sau sufleuri;
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_3fc2e3904e66bde79edde544050da220.jpg)
– Carnea tocată poate fi înăbuşită şi în apă minerală. În felul acesta economisiţi câteva linguri de ulei;
– Sucul de lămâie întăreşte aroma fructelor de pădure. De aceea, pentru un gust mai bun, stropiţi-le cu suc proaspăt de lămâie;
– Prăjiturile cu brânză îşi păstrează forma şi nu se lasă dacă veţi folosi la prepararea cremei zahăr gelifiant în loc de zahăr obişnuit;
– Pentru a curăţa migdalele uscate, se scufundă un minut în apă clocotită, apoi se trec printr-un jet de apă rece. Pieliţele se vor desprinde foarte uşor;
– Limba de porc se pune la fiert în apă rece, cu o linguriţă de sare de la început. Astfel, spuma se coagulează şi poate fi îndepărtată mai uşor. Se fierbe tot timpul la foc mic, pentru a rămâne suculentă;
– Înainte de a prepara glazura pentru prăjituri sau torturi, cerne cacaua. Astfel, bulgăraşii de cacao se desfac şi nu se mai formează cocoloaşe;
– Dacă ai cumpărat căpşune cu gust fad, stropeşte- le cu puţin coniac şi ţine-le o oră la frigider. Ele îşi vor recăpăta aroma şi le vei putea folosi în salata de fructe.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_10a9988856bcccb29c2824cf6e5bc78e.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_2b978e52d35d53dd64c2c3afaf44b0ee.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_bb876c294fd91f3605e013ba03ae24a8.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_f7a67e749a174f0dc64b6310ff87e513.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_bf19bb6c291444ac73126cf80086970a.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_f252b03ad4a510728b47e22fbc748045.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_e5260288808be5d2ff7c44f8b54d22df.jpg)
Comentează
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.