14 Sep. 2017 12:00

ANALIZĂ GRAFOLOGICĂ | Ce spune psihologul Libertatea despre scrisul lui Pomohaci din memoriul trimis parlamentarilor

Distribuie

Cristian Pomohaci a făcut un memoriu către parlamentari, în care cere să fie apărat de linșajul mediatic. În adresa care a fost trimisă comisiilor de cultură din Camera Deputaților și din Senat acesta acuză mass-media că duce un ”război întreținut cu rea-credință și ură afișată ostentativ pentru distrugerea sa pe toate planurile”. Deputații din comisie au stabilit că nu este de competența lor să analizeze această solicitare. La propunerea deputatului Marius Paşcan (PMP), membrii comisiei au decis totuşi să trimită o adresă către CNA, prin care să solicite un punct de vedere cu privire la sesizarea preotului.

Iată și scrisoarea trimisă de Cristian Pomohaci:

Psihologul Libertatea, Cezar Laurențiu Cioc a făcut o analiză grafologică a scrisului lui Cristian Pomohaci.

”Deşi nu este recunoscută ca o ştiinţă exactă, analiza grafologică este folosită pentru a trasa anumite caracteristici de personalitate pe baza analizei scrisului de mână al unei persoane. Se iau în considerare, în evaluare, criterii precum forma literelor, elementele adăugate acestora, spaţiul dintre litere şi dintre rânduri, înclinarea, dimensiunea sau presiunea scrisului”, spune, pentru Libertatea, psihologul Cezar Laurențiu Cioc.

”Paginile scrisorii din cazul de faţă conţin un stil de scris cu arhitectură dreaptă, alungită şi cu înclinare către dreapta. Acest stil  denotă directivitate şi urmărirea unui scop precis. Se observă şi multe elemente de tip artistic, adăugate în special literelor mari de la începutul cuvintelor. De exemplu, liniuţa foarte lungă de deasupra lui T arată din punct de vedere psihologic tendinţa de expansivitate şi încercarea de a ocupa un loc cât mai important în atenţia celui care citeşte. Cele două linii generoase ca lungime adăugate extremităţilor lui S de tipar şi în partea superioară a lui C de tipar arată o predispoziţie de face eforturi pentru a convinge şi pentru a-și construi o imagine pozitivă. Disponibilitatea de a acorda atenţie detaliului fin reiese şi din forma artistică a primelor litere din primele cuvinte ale titlurilor. Este un fel de antet personal al unui om axat pe controlul organizat al propriilor acţiuni, dar şi al acţiunilor celor din jur. Avem de-a face cu o minte organizată pe paliere logice bine delimitate, minte predispusă la o tendinţă de a controla minţile şi opiniile celor din jur. Este o minte specifică celor care interacţionează cu mase mari de oameni, pe care le ghidează”, mai spune psihologul.

Un alt aspect important este sublinierea cu doua linii a elementelor mai importante şi a unor subtitluri. Din punct de vedere grafologic, sublinierea apăsată cu două linii denotă intensitate emoţională și dorința expresă a celui care scrie de a restructura convingerile cititorului prin dominare intelectuală”, adaugă Cezar Laurențiu Cioc.

psiholog Cezar Laurentiu CiocPsiholog Cezar Laurentiu Cioc


EXCLUSIV/ Prețul divorțului lui Marcel Toader de Maria Constantin. Afaceristul a cerut 20.000 de euro ca să spună tot


 

Loading...
Comentarii