De Valentina Postelnicu,

Întrebat ce știe concret despre legătura dintre Liviu Dragnea și TelDrum, Victor Ponta a afirmat că știe destule lucruri. ”Nu am probe, nu am documente ca sa…dar diverse informații pe care le-am primit…Adevărul, sunt convins și fac o afirmație pe care mi-o asum, este că instituțiile statului știu tot, mai mult decât dumneavoastră, mai mult decât mine, despre TelDrum, de mai mulți ani, nu de acum”, a mai spus Ponta.

El a continuat: ”Nu pot să fiu mai explicit, și serviciile de informații și DNA cunosc totul despre TelDrum. Poate nu a fost nimic ilegal, habar nu am, dar de ce nimeni nu a făcut nimic?”.

Întrebat dacă TelDrum este al lui Liviu Dragnea, Ponta a răspuns: ”Nu am probe, dar cred că DNA găsea probe. Eu cred că nu a vrut”.

Fostul premier a mai spus că, în perioada în care a fost premier, a avut discuții pe această temă privată. ”Din cunoștința mea, de fiecare dată, eu și cei pe care i-am numit în funcții, nu am favorizat Tel Drum, deși au existat rugăminți, din partea celor apropiați de companie”.

Victor Ponta a ținut să dea un exemplu concret privind legătura lui Liviu Dragnea cu firma TelDrum. ”O să vă dau un alt exempu, concret cu acte, domnul Dragnea mi-a cerut, a făcut hârtia pentru trecerea acelui lac ( Belina, nr) la Consiliul Județean Teleorman. Eu am aflat acum că acel lac a ajuns la TelDrum. Sigur că m-a enervat, pentru că el a spus că ajunge la poporul teleormănean.

Gheorghe Dincă este mândru că este anchetat în paralel și de FBI. „Popicu” a învățat procedurile judiciare în celulă
Recomandări

Gheorghe Dincă este mândru că este anchetat în paralel și de FBI. „Popicu” a învățat procedurile judiciare în celulă

Ponta a mai spus că a avut o discuție inclusiv cu Sorin Grindeanu, pe această temă, în contextul unor invitații primite din partea lui Liviu Dragnea în acea zonă.

”I-am spus lui Grindeanu, cum poți să mergi acolo? Am fost mai mulți acolo, fără să știm că este al TelDrum. Am vorbit și cu niște colegi din guvern, și mi-au spus că nu știau. Dacă cineva îmi spune mie că de la Consiliul Județean, când președinte era domnul Gâdea, a trecut la TelDrum, fără ca domnul Dragnea să știe, dați-mi voie să râd”, a comentat Victor Ponta.

Ponta a ținut să menționeze că nu a știut despre faptul că Lacul Belina aparține companiei TelDrum. ”Eu am asumat că merg la o proprietate privată a domnului Dragnea, nu știam că mă duc la TelDrum. Era o gazdă foarte bună”.

Ponta: Nu vreau să fac un nou PSD

Victor Ponta a comentat și lansarea recentă a noului proiect politic, Pro România, alături de Daniel Constantin. ”Nu vreau să fac un alt PSD. Dacă vroiam asta, rămâneam la PSD”, a spus fostul lider PSD.

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'
Recomandări

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'

Victor Ponta a mai spus despre Liviu Dragnea că ”dă funcții la cei care doresc așa ceva”.

”Sunt fericit că mi-a luat funcția de președinte al comisiei de afaceri europene. Are capacitatea de a da funcții, dar pe măsură ce domnul Tudose va trece spre dumnealui această capacitate, îi va lua partidul”, a spus Ponta.

Firma Tel Drum și reprezentanților acesteia, Petre Pitiș, Florea Neda și Mircea Vișan, sunt urmăriți penal pentru obținerea de fonduri europene în baza unor documente și declarații false, a anunțat, vineri, Direcția Națională Anticorupție.

Acuzațiile sunt legate de achiziția la un preț supraevaluat a unei stații mobile de preparare mixturi asfaltice, în cadrul unui proiect european obținut de firma Tel Drum, care în 2015 a primit o finanțare nerambursabilă de peste 4 milioane de lei.

Cultul lui Pomohaci. Cât de ușor scapă de închisoare pedofilii din România
Recomandări

Cultul lui Pomohaci. Cât de ușor scapă de închisoare pedofilii din România

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat, recent o investigație din care reiese că, potrivit unui raport secret al DGPI (Direcția Generală de Protecție Internă, poreclit „Doi și-un sfert”), Liviu Dragna a preluat fraudulos Tel Drum.

Raportul DGPI publicat de Rise Project este intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman” și „descrie o rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudează fonduri europene și guvernamentale”, scriu cei de la Rise Project.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV | Augustin Viziru îi raspunde lui Marcel Toader: „Să mă scoată din ecuația asta complet!”

Afacerea lui Mutu care a intrat în faliment: "Am pierdut 3 milioane de euro"
GSP.RO

Afacerea lui Mutu care a intrat în faliment: "Am pierdut 3 milioane de euro"

Horoscop 24 octombrie 2019. Peștii visează cu ochii deschiși la plăceri interzise
HOROSCOP

Horoscop 24 octombrie 2019. Peștii visează cu ochii deschiși la plăceri interzise