MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Ponta, despre Dragnea: Mi-a cerut să trec Lacul Belina de la Apele Române la Consiliul Județean Teleorman; Apoi a ajuns la TelDrum

Distribuie

Ponta, acuzație la adresa lui Dragnea: ”Mi-a cerut pe când era vicepremier să trec Lacul Belina de la Apele Române la Consiliul Județean Teleorman”, a spus fostul premier, într-un interviu acordat Hotnews, el arătând că a fost invitat de mai multe ori în acea locație, unde liderul PSD Liviu Dragnea se comporta la o ”gazdă”, fără să știe că de fapt aparținea Tel Drum.

Întrebat ce știe concret despre legătura dintre Liviu Dragnea și TelDrum, Victor Ponta a afirmat că știe destule lucruri. ”Nu am probe, nu am documente ca sa…dar diverse informații pe care le-am primit…Adevărul, sunt convins și fac o afirmație pe care mi-o asum, este că instituțiile statului știu tot, mai mult decât dumneavoastră, mai mult decât mine, despre TelDrum, de mai mulți ani, nu de acum”, a mai spus Ponta.

El a continuat: ”Nu pot să fiu mai explicit, și serviciile de informații și DNA cunosc totul despre TelDrum. Poate nu a fost nimic ilegal, habar nu am, dar de ce nimeni nu a făcut nimic?”.

Întrebat dacă TelDrum este al lui Liviu Dragnea, Ponta a răspuns: ”Nu am probe, dar cred că DNA găsea probe. Eu cred că nu a vrut”.

Fostul premier a mai spus că, în perioada în care a fost premier, a avut discuții pe această temă privată. ”Din cunoștința mea, de fiecare dată, eu și cei pe care i-am numit în funcții, nu am favorizat Tel Drum, deși au existat rugăminți, din partea celor apropiați de companie”.

Victor Ponta a ținut să dea un exemplu concret privind legătura lui Liviu Dragnea cu firma TelDrum. ”O să vă dau un alt exempu, concret cu acte, domnul Dragnea mi-a cerut, a făcut hârtia pentru trecerea acelui lac ( Belina, nr) la Consiliul Județean Teleorman. Eu am aflat acum că acel lac a ajuns la TelDrum. Sigur că m-a enervat, pentru că el a spus că ajunge la poporul teleormănean.

Ponta a mai spus că a avut o discuție inclusiv cu Sorin Grindeanu, pe această temă, în contextul unor invitații primite din partea lui Liviu Dragnea în acea zonă.

”I-am spus lui Grindeanu, cum poți să mergi acolo? Am fost mai mulți acolo, fără să știm că este al TelDrum. Am vorbit și cu niște colegi din guvern, și mi-au spus că nu știau. Dacă cineva îmi spune mie că de la Consiliul Județean, când președinte era domnul Gâdea, a trecut la TelDrum, fără ca domnul Dragnea să știe, dați-mi voie să râd”, a comentat Victor Ponta.

Ponta a ținut să menționeze că nu a știut despre faptul că Lacul Belina aparține companiei TelDrum. ”Eu am asumat că merg la o proprietate privată a domnului Dragnea, nu știam că mă duc la TelDrum. Era o gazdă foarte bună”.

Ponta: Nu vreau să fac un nou PSD

Victor Ponta a comentat și lansarea recentă a noului proiect politic, Pro România, alături de Daniel Constantin. ”Nu vreau să fac un alt PSD. Dacă vroiam asta, rămâneam la PSD”, a spus fostul lider PSD.

Victor Ponta a mai spus despre Liviu Dragnea că ”dă funcții la cei care doresc așa ceva”.

”Sunt fericit că mi-a luat funcția de președinte al comisiei de afaceri europene. Are capacitatea de a da funcții, dar pe măsură ce domnul Tudose va trece spre dumnealui această capacitate, îi va lua partidul”, a spus Ponta.

Firma Tel Drum și reprezentanților acesteia, Petre Pitiș, Florea Neda și Mircea Vișan, sunt urmăriți penal pentru obținerea de fonduri europene în baza unor documente și declarații false, a anunțat, vineri, Direcția Națională Anticorupție.

Acuzațiile sunt legate de achiziția la un preț supraevaluat a unei stații mobile de preparare mixturi asfaltice, în cadrul unui proiect european obținut de firma Tel Drum, care în 2015 a primit o finanțare nerambursabilă de peste 4 milioane de lei.

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat, recent o investigație din care reiese că, potrivit unui raport secret al DGPI (Direcția Generală de Protecție Internă, poreclit „Doi și-un sfert”), Liviu Dragna a preluat fraudulos Tel Drum.

Raportul DGPI publicat de Rise Project este intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman” și „descrie o rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudează fonduri europene și guvernamentale”, scriu cei de la Rise Project.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV | Augustin Viziru îi raspunde lui Marcel Toader: „Să mă scoată din ecuația asta complet!”

Citește mai multe despre Victor Ponta și Dosarul Belina pe Libertatea.

Comentarii