MENIU CAUTĂ
21 Iun. 2018 22:26

Încă un pas spre o nouă întâlnire Donald Trump – Vladimir Putin. Ce au stabilit cei doi

Distribuie

Preşedintele american Donald Trump a evocat joi, 21 iunie, o posibilă întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin în luna iulie, o discuţie tete-a-tete ce ar interveni în contextul acuzaţiilor de ingerinţă rusească în alegerile prezidenţiale americane din 2016, informează Agerpres.

„Studiem posibilităţile” unei eventuale întâlniri între patru ochi luna viitoare cu Vladimir Putin, a indicat Donald Trump.

Consilierul său pentru securitate naţională, John Bolton, se va deplasa săptămâna viitoare la Moscova pentru a discuta despre condiţiile unei posibile întâlniri.

Donald Trump urmează să participe în 11-12 iulie la summitul NATO de la Bruxelles, după care va efectua o vizită în Marea Britanie în 13 iulie, în cursul căreia se va întâlni cu premierul Theresa May şi cu regina Elisabeta a II-a.

La începutul lunii iunie, Putin indicase că este pregătit să-l întâlnească pe preşedintele american, precizând că mai multe ţări, între care Austria, sunt dispuse să găzduiască această întâlnire foarte aşteptată.

În pofida sancţiunilor europene împotriva Rusiei, Austria a rămas apropiată de Moscova şi, contrar multor altor ţări europene, nu a expulzat vreun diplomat rus ca urmare a otrăvirii în martie în Regatul Unit a unui fost agent secret rus şi a fiicei sale.

În afară de dosarul Skripal, relaţiile între Washington şi Moscova sunt afectate de mai multe luni de suspiciunile de complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016 şi Kremlinul lui Vladimir Putin.

Decizia lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear iranian a adăugat un subiect de dezacord între cele două ţări, Moscova reafirmându-şi ataşamentul faţă de acest tratat.

Ca fapt divers, recent, Putin s-ar fi lăudat în fața lui Trump că Rusia are cele mai frumoase prostituate din lume, potrivit unei note redactate de fostul șef al FBI, James Comey.

Ultima întâlnire între Vladimir Putin şi Donald Trump datează din noiembrie 2017, în Vietnam, la summitul Forumului de Cooperare Economică în Asia-Pacific (APEC), care s-a desfășoară în Danang, în luna noiembrie.


Citește și: VIDEO / Tiziana Vaccaro, actrița care vrea să pună în scenă Sindromul Italia: „Italienii nu empatizează cu badantele”


 

Citește mai multe despre Donald Trump, Vladimir Putin și întâlnire pe Libertatea.

Comentarii