MENIU CAUTĂ
26 Feb. 2018 14:34

Povestea ceasurilor Casio

Distribuie

Nu sunt multe ceasuri non-mecanice care au inspirat entuziasm printre colectionari, dar ceasurile Casio - in special celebrul G-Shock - se numara printre putinele exceptii. Pana si fanii ceasurilor mecanice elvetiene sunt impresionati de tehnologia Casio. Casio nu a facut niciodata, si nu are de gand sa faca, un ceas traditional, mecanic. Ce face totusi ca ceasurile Casio sa fie atat de importante in evolutia pietei de ceasuri originale moderne?

Povestea Casio incepe in anul 1946. Astazi, Casio este unul dintre cei mai mari giganti electronici japonezi cu sediul la Tokyo si cu fabrici in toata Japonia, producand calculatoare, computere, camere de luat vederi si, din 1974, ceasuri. Compania se mandreste cu expertiza in domeniul electronicii, cat si cu inovatiile sale privind tehnologia ceasurilor.

Fabrica Casio din Yamagata, infiintata in 1979 si situata intr-o zona agricola frumoasa din Japonia, este locul unde a fost realizat primul ceas digital al gigantului japonez, ceasul digital Casiotron. Acest ceas afisa cu precizie minutele, orele si secundele, impreuna cu data si ziua, toate pe un mic ecran LCD. A fost primul ceas din lume cu un calendar automat digital.

Casio a continuat sa dezvolte noi inventii digitale in materie de ceasuri, cum ar fi ceasurile Casio cu calculator, dar a revolutionat cultura pop odata cu lansarea celui mai celebru ceas Casio, revolutionarul G-Shock. Astazi, ceasuri Casio barbatesti sunt foarte cautate pe piata, iar ceasurile G-Shock sunt foarte populare in intreaga lume. Ele au obtinut statut de obiecte de colectie si sunt purtate de vedete precum Kayne West, Eminem, Printul Henry de Wales, Justin Bieber, Tom Cruise. Linia Casio G-Shock a ajuns sa includa zeci de stiluri, culori si dimensiuni si chiar si cateva editii limitate.

Primele ceasuri G-Shock, denumite oficial modelul DW-500C, au aparut in anul 1983, atunci cand majoritatea ceasurilor de pe piata erau subtiri, analogice si compacte. Aparitia ceasului G-Shock, mare, voluminos si digital, a fost o miscare  indrazneata contrara tendintelor predominante, motiv pentru care a reusit sa faca senzatie in SUA. Designul dur si util al acestui ceas sportiv Casio, care avea si un pret accesibil, a influentat aspectul altor ceasuri sportive, mecanice chiar scumpe, care au preluat designul G-Shock.

Principalul motiv, pe langa designul impunator, pentru care atat de multi oameni iubesc ceasurile G-Shock este garantia „Triple-10”, adica 10 bar sau 100 metri rezistenta la apa, o durata de viata a bateriei de 10 ani si capacitatea de a rezista daca este scapat de la inaltime de 10 metri (o cladire cu trei etaje). Pentru cativa bani in plus, poti cumpara un model rezistent la o adancime de 200 metri sub apa.

 

Comentarii