MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 13:11

Povestea pastorului care a fost salvat de un om al străzii pe care l-a luat în casă

Distribuie

Povestea pastorului care a fost salvat de un om al străzii pe care l-a luat în casă. Se spune că ”bine faci, bine primești”, iar Pastorul John Greenaway a dovedit din plin acest lucru.

Potrivit BBC, pastorul și familia lui au oferit adăpost unui om al străzii în 2016, după ce cei doi s-au întâlnit într-o librărie din Belfast, Irlada de Nord.

Omul străzii, Melvin Boyd, avea parte de o perioadă foarte dificilă, dar a spus că după ce l-a cunoscut pe Pastorul Greenaway și pe familia lui și a început să trăiască cu ei, viața i s-a schimbat. Iar, ca răsplată, când pastorul a avut nevoie de un transplant de rinichi, Melvin s-a oferit să-i dea organul fără de care nu putea supraviețui.

Într-un interviu, Melvin a spus că traiul dus pe străzi era dificil și că nu putea să aibă încredere în nimeni. După ce l-a cunoscut pe fiul pastorului (cel care propus aducerea lui în casă) și pastorul și-a dat binecuvântarea pentru a sta sub acoperișul lui, Melvin și-a depășit adicția pentru alcool și a luat-o de la zero.

'Cred că Melvin avea nevoie de un nou început în viață. Am vrut să-l ajutăm. Era diferit de ceilați oameni. sunt foarte mulți oameni care vor să ajute, dar nu vor să facă nimic pentru ei însuși, dar Melvin a vrut să se ajute singur', a declarat pastorul Greenaway.

De atunci, Melvin a stat în casa familiei pastorului în fiecare zi și noapte și a devenit un nou fiu pentru părintele spiritual și soția lui, deși ei aveau deja alți patru copii.

În luna martie a anului trecut, el l-a răsplătit pe pastor, donându-i unul dintre rinichii săi, acesta aflându-se de un an pe dializă, după ce nu a putut să-i mai folosească pe ai lui.

'Așa a fost să fie'

Deși a avut trei oferte de la alte persoane care voiau să-și doneze rinichii, niciuna nu a funcționat. Atunci Melvin a decis să facă un pas în față.

'Cel mai mare lucru din toată această întâmplare este că Dumnezeu ne-a adus împreună. Cred că așa a fost să fie. Spun altor oameni că este grozav că John a luat-o de la capăt. El are acum o bucățică din mine, dar eu am o familie, un loc un de să stau, am prieteni, oameni cărora le pasă de mine, am mult mai mult decât a avut John', a spus Melvin.

Pastorul a completat: 'Cum aș putea să-i mulțumesc lui Melvin pentru ce a făcut? Cunvintele nu pot descrie asta. El a spus că aceasta nu este nici cea mai mică problemă pentru el și cred că Dumnezeu îi pregătise inima lui Melvin pentru a-mi da un rinichi. El va fi întotdeauna o parte din familia mea', a mai puncta pastorul.


VIDEO EXCLUSIV/De la „Bravo, ai stil', direct în bucătărie. Cristina Dorobanțu a 'gătit' o salată!

FOTO: THE ULSTER GAZETTE

Loading...
Comentarii