De Adrian Ilie,

Marian Rădună, reprezentant al grupului civic Rezistența a mers sâmbătă dimineață în Piața George Enescu pentru a vedea cum decurg pregătirile pentru concert.

”Echipa care trebuia să monteze scena, plecase cu câteva minute înainte. Camioanele nu au mai ajuns. Angajații de la Compania Parking erau la datorie, după ce au fost sunați aseară să vină la muncă”, a scris Marian Rădună, într-o postare pe Facebook.

El a anexat postării sale un clip cu imagini din piața unde urma să aibă loc evenimentul

Un eveniment contestat

Vineri a apărut informația că evenimentul “30 de ani de Libertate” este organizat de Institutul Revoluției Române, o instituție aflată în subordinea Senatului României și care îl are ca președinte pe fostul președinte Ion Iliescu și director general pe Gelu Voican-Voiculescu, amândoi inculpați în dosarul Revoluției.

Mai multe organizații civice au protestat față de organizarea evenimentului care va consta într-un concert la care vor cânta, printre alții, Holograf, Vunk, Andra, Corina Chiriac, Irina Loghin, Gabriel Dorobanțu, Mioara Velicu, Horia Moculescu. Freedom House, Forum Apulum, Funky Citizens, #REZISTENȚA, Geeks For Democracy, Inițiativa România, Corupția Ucide au semnat un manifest prin care atrag atenția că acesta reprezintă o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluției din 1989 și urmașilor acestora, având în vedere că evenimentul este programat să aibă loc în Piața George Enescu, într-un spațiu alăturat Pieței Revoluției, acolo unde acum 30 de ani s-a murit pentru libertate.

Trupa rock Vunk a anunțat, vineri seara, pe Facebook că nu va mai participa la concertul “30 de ani de libertate” organizat pe 22 decembrie în Capitală după ce s-a aflat că institutul care organizează evenimentul este prezidat de fostul președinte, Ion Iliescu.

Ulterior, Marian Rădună a spus, pentru Mediafax, că și staff-ul solistei Andra le-a transmis că artista nu va participa la concertul de duminică.

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă