MENIU CAUTĂ
18 Mai. 2018 09:17 , de Valentina Postelnicu

Premierul Republicii Croația, vizită oficială în România; Se întâlnește cu premierul Viorica Dăncilă și cu președintele Klaus Iohannis (FOTO)

Distribuie

Prim-ministrul Republicii Croaţia, Andrej Plenkovic, a fost primit cu onoruri militare, vineri, la Palatul Victoria, de premierul Viorica Dăncilă.  Oficialul croat şi-a început vizita oficială în România, joi seara, printr-un dineu de lucru oferit de premier, la care au participat totți membrii Guvernului român. Premierul Croației va fi primit și la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis și va avea o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la Parlament.

SURSA FOTO: GUVERNUL ROMÂNIEI

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la dineul de lucru oferit de prim-ministrul român în cinstea înaltului oficial de la Zagreb au fost invitaţi să participe toţi membrii Executivului de la Bucureşti.

„Vizita oficialului croat are loc în contextul intensificării relaţiilor bilaterale în ultimii ani, precum şi al apartenenţei celor două state la acelaşi Trio al Preşedinţiei Consiliului UE. Scopul principal al întrevederii îl reprezintă consolidarea cooperării la nivel politic şi economic şi identificarea de noi arii de cooperare la nivel sectorial”, precizează sursa citată.

Vizita prim-ministrului croat se înscrie în dorinţa de consolidare şi diversificare a cooperării ca state partenere în UE şi aliaţi în cadrul NATO pe principalele teme de interes comun ale agendei regionale şi europene, se mai arată în comunicat.

Vineri, premierul croat are convorbiri oficiale cu şeful Executivului de la Bucureşti la Palatul Victoria, cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni şi va avea o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la Parlament.

Citește și: INTERVIU VIDEO / Teodor Meleşcanu: Poziţia României în UE nu va fi afectată de scandalul privind mutarea ambasadei la Ierusalim

Loading...
Comentarii