Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Preoții vor fi spionați să nu se implice în campania electorală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV / Preoții vor fi spionați să nu se implice în campania electorală

EXCLUSIV / Preoții vor fi spionați să nu se implice în campania electorală

Preoții vor fi spionați să nu se implice în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, iar în cazul în care vor fi prinși că încalcă decizia Sfântului Sinod, vor fi sancționați drastic.

De Radu Nistor,

Decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), prin care s-a decis ca preoții și călugării să nu facă politică, hotărâre luată de pe vremea când Mitropolia Ardealului era condusă de vrednicul de pomenire ÎPS Bartolomeu Anania, pune pe gânduri conducerea BOR, acum în plină campanie electorală.

Surse din cadrul Bisericii Neamului au dezvaluit pentru Libertatea că, la nivelul fiecărei Episcopii, s-a luat decizia ca în ultimele două săptămâni de campanie electorală niciun preot ortodox să nu facă reclamă sau să vorbească explicit în favoarea vreunui partid politic sau candidat independent. Cine va avea acest curaj va suferi sancțiunea maximă ce se aplică preoților, anume, caterisirea. Nu s-a făcut publică nicio hotărâre scrisă sau o circulară în acest sens, însă surse din BOR ne-au transmis că decizia este drastică și va fi pusă imediat în aplicare.

”Știm clar că nu avem voie să susținem un candidat independent sau un partid politic. Oricum, noi nu facem decât politica lui Dumnezeu, care este o politica a binelui si a adevarului. Noi avem alte reguli, nu cele politice, deci nu contează cine e la guvernare. Dacă are cineva iubire de Hristos ajută Biserica, dacă nu, NU”, ne-a declarat un preot ortodox.

Ca să aibă un control strict, mai marii BOR vor trimite, începând de duminică, în fiecare biserică din țară, oameni sub acoperirea anonimatului, care să îi informeze dacă preoții au făcut campanie electorală, pentru partid sau pentru un candidat independent.

Close
Închide
  Close