Mergi direct la conținut »
Presa internațională despre căderea Guvernului Ludovic Orban. Jurnaliștii străini vorbesc de alegeri anticipate
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Presa internațională despre căderea Guvernului Ludovic Orban. Jurnaliștii străini vorbesc de alegeri anticipate

Presa internațională a abordat subiectul demiterii guvernului Ludovic Orban prin moțiune de cenzură. Jurnaliștii străini privesc cu interes situația politică de la București, și consideră că cel mai probabil se va ajunge la alegeri anticipate.

De Mihai Niculescu,

Presa internaţională a relatat evenimentele politice din România de miercuri după amiază. Guvernul Orban a fost demis prin moțiunea de cenzură depusă de PSD, care a trecut cu 261 de voturi. Doar 139 de parlamentari s-au pronunțat împotrivă. Jurnaliștii străini au comentat, pe scurt, situația, relatează Mediafax.

„Parlamentarii români au demis miercuri Guvernul minoritar de centru al premierului Ludovic Orban, amplificând perspectivele alegerilor anticipate, pe care partidul lui Orban este încrezător că le va câştiga”, a scris agenţia Reuters.

„Parlamentul României a demis Guvernul Ludovic Orban”, a fost primul titlu al agenției de presă.

Associated Press: „Guvernul României a pierdut votul moţiunii de cenzură în Parlament” (…) „Guvernul de centru condus de premierul Ludovic Orban a pierdut votul în cadrul unei moţiuni de cenzură, situaţia generând posibilitatea alegerilor anticipate”

Agenţia France-Presse: „Parlamentul României a demis miercuri Guvernul liberal minoritar al lui Ludovic Orban, aflat la putere de doar trei luni, deschizând calea alegerilor anticipate”

Deutsche Welle: „Parlamentul României a demis prin moţiune Guvernul condus de premierul Ludovic Orban”

Agenţia de presă Belga: „România: Guvernul liberal a fost demis; în perspectivă, alegeri anticipate”,

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”
Recomandări

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”

 

„După doar trei luni, Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a fost demis prin adoptarea de către Parlament a unei moţiuni de retragere a încrederii”, a transmis Agenția Nova.

„În România a căzut Guvernul de centru-dreapta condus de Ludovic Orban”, titrează cotidianul italian Il Post.

„Parlamentul României a demis Guvernul, care se afla la putere de doar trei luni. Ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate în iunie, în acelaşi timp cu scrutinul local”, a transmis postul german NDR.

Close
Închide
  Close