Femeile nu ar fi fost reprezentate cu adevărat la Curtea Supremă

Articolul 6 din Convenția Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) garantează dreptul la un proces echitabil atât în ​​cazurile penale, cât și în cele civile.

Anul trecut, McCloud a solicitat să se alăture în soluționarea conflictului de la Curtea Supremă, susținând că deciza acesteia ar putea afecta în mod semnificativ protecția legală pentru femeile transgender, dar apelul său a fost respins.

McCloud a declarat pentru The Guardian: „Curtea Supremă a refuzat să mă asculte, sau să verifice probele pe care le-am depus și care ofereau informații despre impactul asupra persoanelor trans afectate de hotărâre și nu și-a motivat decizia.

Acestea sunt două premise de bază ale justiției normale. Au existat diverse grupuri care vorbeau în numele femeilor în acest dosar al Curții, dar femeile nu au fost reprezentate cu adevărat.”

Hotărârea Curții Supreme și îndrumarea ulterioară a Comisiei pentru Egalitate și Drepturile Omului (EHRC), paznicul care aplică Legea privind egalitatea, au generat valuri de șoc prin comunitatea transgender din Marea Britanie și a lăsat multe lucruri nelămurite cu privire la cum ar trebui să fie aplicată legea.

Raport al Congresului SUA: De ce armata rusă a înregistrat pierderi semnificative și n-a fost capabilă să câștige războiul din Ucraina ANALIZĂ
Recomandări
Raport al Congresului SUA: De ce armata rusă a înregistrat pierderi semnificative și n-a fost capabilă să câștige războiul din Ucraina ANALIZĂ

Noua lege le interzice femeilor trans inclusiv accesul în anumite săli de spital

Noua lege anunță că femeile trans nu vor mai putea intra în spații dedicate exclusiv femeilor biologice, de exemplu săli de spital, închisori, adăposturi. Vor fi afectate și cererile de salarizare sau participarea la evenimentele sportive.

Într -o „actualizare provizorie” cu privire la modul în care ar trebui interpretată hotărârea, EHRC a declarat vineri că, la locurile de muncă și în zonele deschise publicului larg, cum ar fi spitalele sau cafenelele, „femeilor trans (bărbați biologici) nu ar trebui să li se permită să utilizeze toaletele femeilor și bărbații trans (femei biologice) nu ar trebui să li se permită să utilizeze toaletele bărbaților”.

McCloud a spus că, în loc să aducă o lămurire, hotărârea și declarația ulterioară a guvernului și a comisiei au „creat haos”.

„Avem haos pentru că guvernul spune ceva și Curtea Supremă spune cu totul altceva, spre exemplu guvernul a decis anterior că băile sunt incluzive.”

Nu există o bază științifică sau medicală pentru decizia Curții Supreme

Și medicii au contestat decizia Curții Supreme privind genul, considerând-o „fără bază științifică sau medicală”.

Despre proiectul unui stat „suveranist” român: „Nici SUA lui Trump nu își permit suveranismul propus de AUR”. Interviu cu profesorul Cornel Ban de la Copenhagen Business School
Recomandări
Despre proiectul unui stat „suveranist” român: „Nici SUA lui Trump nu își permit suveranismul propus de AUR”. Interviu cu profesorul Cornel Ban de la Copenhagen Business School

Medicii prezenți la conferința medicilor rezidenți a Asociației Medicale Britanice (BMA) din Londra au adoptat o moțiune prin care se precizează că „încercarea de a impune legea nu are bază științifică sau medicală”.

Deși moțiunea a fost adoptată la conferință, aceasta nu va deveni politica BMA decât dacă va fi votată la reuniunea anuală a sindicatului de la sfârșitul acestui an.

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.