Mergi direct la conținut »
FOTO | Prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc, la Medgidia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO | Prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc, la Medgidia

FOTO | Prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc, la Medgidia

Prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc a fost înfiinţată la Medgidia, în cadrul unei campanii ce urmăreşte prevenirea producerii accidentelor rutiere, de către Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră PsihoTrafiQ şi administraţia locală.

De Andreea Radu,

„Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră PsihoTrafiQ şi Primăria Medgidia au demarat o amplă campanie de responsabilizare prin care îşi doreşte să combată accidentele rutiere mortale şi au instalat, în municipiul Medgidia, prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Plus Communication, potrivit Agerpres.


Prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc

Campania de responsabilizare socială „Fii responsabil în trafic” face parte din proiectul „Îmbunătăţirea conectivităţii la reţeaua TEN-T în zona transfrontalieră Medgidia-Dobrich” şi se derulează în contextul în care ţara noastră ocupă primul loc într-un clasament al ţărilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte decesele din accidente rutiere, fiind avut în vedere raportul dintre numărul de victime şi populaţia totală.

„Zebra” 3D utilizează o iluzie optică pentru a face drumurile mai sigure pentru pietoni. În loc să arate dungi convenţionale, blocurile din aceste puncte de trecere sunt vopsite cu forme suplimentare, umbrite în jurul lor, oferindu-le aspectul obiectelor 3D ridicate de la sol.


„Zebra” 3D utilizează o iluzie optică pentru a face drumurile mai sigure

Schimbarea are rolul de a atrage atenţia şoferilor şi de a-i încuraja să încetinească înainte de a ajunge aproape de trecerea de pietoni. Implementarea trecerii de pietonii 3D este o îmbunătăţire ieftină, simplă şi poate salva vieţi, se mai spune în comunicat. 

Foto: Facebook / Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră PsihoTrafiQ


Ce spun sociologii despre faptul că în România sunt 13.500 de case de pariuri, 9.700 de farmacii și doar 90 de cinematografeClose
Închide
  Close